AKTUALNO / VIJESTI

vremenska prognoza

Vikend donosi pravi jesenski ugođaj: Oblačno i maglovito, uz pokoju kap kiše

Vikend donosi pravi jesenski ugođaj: Oblačno i maglovito, uz pokoju kap kiše
foto ilustracija

Od nedjelje na kopnu opet češća i dugotrajnija magla i niska naoblaka

Kraj listopada, ali i početak studenog obilježavaju prave stabilne prilike u polju povišenog tlaka zraka. No to u ovo doba godine ne znači posvuda i sasvim sunčano vrijeme.

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime ujutro je česta magla, kao i jutros u nizinskim predjelima te mjestimice u zaobalju, no dulje će se zadržavati čini se samo u središnjoj Hrvatskoj. Najviše oblaka biće na istoku zemlje, moguće i uz koju kap kiše. Uglavnom mirno, tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak na krajnjem istoku i prema otvorenome moru.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima zemlje izdići će se i ona dugotrajnija magla te će biti pretežno sunčano, u gorju i vedro. Bez vjetra, a uz više sunca će i zatopliti. Bit će do, za doba godine visokih, 19°C.

Na istoku pretežno oblačno, u Podunavlju i tmurno, a ne može se još sasvim isključiti ni mogućnost za rosulju. Na zapadu Slavonije malo toplije s više sunca, no na krajnjem istoku i dalje svježe.

U Dalmaciji sunčano, možda samo prolazno nešto visokih prozirnih oblaka. Puhat će slab prema otvorenome moru do umjeren, nakratko moguće i pojačan sjeverozapadnjak. No, bit će čak i malo toplije nego danas.

Od nedjelje na kopnu opet češća i dugotrajnija magla i niska naoblaka, no nakon njenog izdizanja, barem djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo za doba godine. Tmurnije i svježije uz sjeverac i sjeveroistočnjak od srijede.

Na moru pretežno sunčano i uglavnom suho. No već u nedjelju, a osobito početkom tjedna, na sjevernom Jadranu jutarnja magla, a zatim i niska slojevita naoblaka. Pritom u tom oblaku mjestimice može nakratko biti izmaglice ili slabe rosulje. Jedina promjena stiže u srijedu u vidu bure.

Školarcima produženi vikend donosi tako pravi jesenski ugođaj, bez studeni. Dapače…

Izdvojeno


Reci što misliš!