AKTUALNO / VIJESTI

HDZ-OVSKA POSLA

Unutarstranačka previranja uoči izbora u HDZ-u odrazila se i na izboru direktora Radio Karlovca - predsjednik NO Stjepan Mrežar dao ostavku

Unutarstranačka previranja uoči izbora u HDZ-u odrazila se i na izboru direktora Radio Karlovca - predsjednik NO Stjepan Mrežar dao ostavku

Predsjednik Nadzornog odbora Radio Karlovca d.o.o. podnio ostavku

Stjepan Mrežar, predsjednik Nadzornog odbora gradske tvrtke Radio Karlovac d.o.o. podnio je ostavku, dan nakon što je tijelo koje je vodilo izabralo novu direktoricu Radija Vandu Bastu u konkurenciji s dosadašnjim direktorom Matijom Perkovićem.

O razlozima bi se dalo raspravljati, no očito je da Mrežar, inače pročelnik ureda gradonačelnika nije obavio posao koji su pred njega postavili gradonačelnik Mandić i v.d. predsjednika HDZ-a grada Karlovca Ivica Horvat. Naime, kako doznajemo, Vanda Basta nije bio njihov izbor, već druge struje u karlovačkom HDZ-u, one okupljene oko zamjenice gradonačelnice Andreje Navijalić koja svoje napredovanje u političku karijeri može zahvaliti Damiru Jeliću koji se formalno povukao s mjesta župana i političkih funkcija, ali očito djeluje iz sjene. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navijalić je već obznanila da će se kandidirati za predsjednicu karlovačkog HDZ-a. Istu ambiciju ima i gradonačelnik Mandić pa nije teško zaključiti da je u tijeku zauzimanje političkog prostora. Radio Karlovac je paradigma šire priče u tom smislu, borbe za prevlast ostataka „jelićevaca“, onih što su zvjezdane političke trenutke doživjeli za Karamarka i njegove konzervativne revolucije, i „mandićevca“ koji uz Plenkovića vide HDZ kao umjereno, demokršćansku stranku blisku političkom centru.  

Naime, prema raspoloživim informacijama, između dva HDZ-ova kandidata za direktora, dogovor je bio da ukoliko kolektiv Radio Karlovca bude podijeljen oko izbora direktora, dva člana tročlanog Nadzornog odbora ispred Grada će ostati suzdržani što bi značilo da se natječaj poništava i raspisuje novi. Tako se i dogodilo, u tajnom glasovanju radnici su dali 4 glasa Perkoviću i 4 novoj kandidatkinji Vandi Basti, inače zaposlenici Radio Karlovca koju je Perković doveo na Radio i koja je duže bila odsutna zbog porodiljnog dopusta. 

Bilo bi logično da je predstavnica radnika u NO Ksenija Begović ostala suzdržana, ali to se nije dogodilo. Glasovala je za Vandu Bastu. Mrežar je ostao suzdržan. Treći član, djelatnica Grada Renata Kučan je mimo dogovora dala glas Vandi Basti. Zašto, to bi trebalo pripisati aktualnoj borbi za prevlast u karlovačkom HDZ-u. 

Andreju Navijalić koja želi biti kandidat HDZ-a na izborima za gradonačelnika naredne godine umjesto Mandića, bivši župan Jelić prvo je postavio za ravnateljicu OŠ „Grabrik“, pa je promovirao u zamjenicu gradonačelnice. Navijalić je pak Renatu Kučan“, također bivšu djelatnicu OŠ „Grabrik“, povukla za sobom u Grad, gdje je Kučan imala ambiciju postati pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti. Umjesto nje, u mandatu Damira Mandića izbor nije pao na nju već Draženku Silu Ljubenko. Čini se da se sad neke stvari vraćaju, pogotovo ako se ima na umu da je voditelj kampanje u utrci za predsjednicu HDZ-a Karlovca Andreje Navijalić, suprug Renate Kučan, Silvije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!