AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJSKI POSAO

Nema milosti za ponavljače prekršaja u prometu - u ovoj godini zajedno dobili 1.875 dana zatvora i preko 330 tisuća kuna kazni

Nema milosti za ponavljače prekršaja u prometu - u ovoj godini zajedno dobili 1.875 dana zatvora i preko 330 tisuća kuna kazni
foto PU karlovačka

Bitka s "nepopravljivim" vozačima, odnosno recidivistima koji uporno ponavljaju prekršaje u prometu unatoč kaznama i upozorenjima jedan je od prioriteta prometne policije PU karlovačke.

Tako su u prvih deset mjeseci ove godine policijski službenici na području PU karlovačke uhvatili 64 „recidivista“, koji su uhićeni i dovedeni na nadležni Općinski sud koji im je izrekao ukupno 1.875 dana zatvora, 120 dana uvjetne osude, 330.700 kuna novčane kazne i 261 mjesec zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Usporedbe radi, u prvih deset mjeseci 2019. godine u kršenju prometnih propisa uhvaćeno je 78  „recidivista“, a kojima je nadležni Općinski sud izrekao ukupno 1.240 dana kazne zatvora, 48 mjeseci uvjetne osude, 342.579,41 kuna novčane kazne i 139 mjeseci zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.
 
- Iako je u ovoj godini, u odnosu na prethodnu evidentiran manji broj uhićenih „recidivista“, koji su ukupno počinili manji broj prekršaja (2020. godine 152 prekršaja, a 2019. godine 171 prekršaj), ukupno im je izrečena znatno veća kazna zatvora, a za istaknuti je da su oni u prosjeku činili dva do tri teža prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i prekršaje iz drugih zakona, kao što su Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, Zakon o osobnoj iskaznici, Zakon o prebivalištu, Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana i drugi, kažu nam u policiji.
 
Najčešći prekršaji koje su sankcionirani višestruki počinitelji prekršaja činili su upravljanje vozilom prije stjecanja prava, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ili za vrijeme dok im je poništena vozačka dozvola.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!