AKTUALNO / VIJESTI

HDZ IZBORI

Za neke HDZ-ove predsjedničke kandidate za izbori "biti ili ne biti", ali dio ih već može slaviti - nemaju protukandidata

Za neke HDZ-ove predsjedničke kandidate za izbori

Trojica predsjednika gradskih organizacija HDZ-a znaju se već sad

I dok će skorašnji izbori u HDZ-u nekim kandidatima odrediti ne samo stranačku, već i političku budućnost, dio ih već može slaviti jer protukandidata za predsjedničke funkcije nemaju.

Odluke o pravovaljanim kandidaturama su donesene, službena kampanja počela je jučer, a na članovima je da 22. studenog odluče tko će im biti predsjednici i potpredsjednici općinskih, gradskih i županijske organizacije. Prvi put to će činiti izravno, po principu jedan član - jedan glas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše pretendenata je na mjesto predsjednika HDZ-a Karlovačke županije. Već najavljene kandidature sada su i službeno potvrđene kao pravovaljane pa će se za to mjesto boriti Nebojša Andrić, Stjepan Basar i Nada Murganić. Baš tako, abecednim redom, njihova će imena i biti na glasačkom listiću iako su u odluci o pravovaljanim kandidaturama poredani po broju prikupljenih potpisa potpore.

- 1.Nada Murganić - 1638 potpisa potpore, 2.Stjepan Basar - 443 potpisa potpore, 3.Nebojša Andrić - 409 potpisa potpore, navedeno je.

I kandidati za potpredsjednike u toj su odluci navedeni po broju prikupljenih potpisa:  1.Tomislav Lipošćak - 1544, 2.Branko Zoretić - 1537, 3.Alen Halar - 1496, Jure Katić - 1430,Tomislav Katić - 612  i Ivica Glöckner - 433.

Po dvoje kandidata je za budućeg predsjednika gradskih organizacija HDZ-a u Karlovcu i Dugoj Resi.

U središtu županije, kao što smo već pisali, predsjedničko mjesto priželjkuju gradonačelnik i njegova zamjenica Damir Mandić i Andreja Navijalić.

Ona je kandidaturu predala s 1.010 potpisa potpore, on sa 731.

- Za potpredsjednike GO HDZ-a kandidati su Marin Svetić - 904 potpisa, Darko Stanković - 873 , Stipo Adžaga – 872, Hrvojka Božić – 710, Matija Furač - 706 , Želimir Feitl - 674 potpisa potpore, objavio je HDZ.

U Dugoj Resi na ogled za predsjednika HDZ-a će Jadranka Golubić, čija je kandidatura popraćena s 30 potpisa potpore i Damir Radinović, koji je prikupio 60 dok će se za potpredsjednike GO HDZ-a natjecati Violeta Bišćan, Marijan Kovačić, Marijo Popovački i Zdenko Zoroje, koji su sakupili po 30 potpisa, te Vjekoslav Tutek, s 29 potpisa potpore.

Ogulinski, ozaljski i slunjski predsjednici HDZ-a znaju se već sada. Samo je po jedan kandidat za predsjedničko mjesto u tamošnjim gradskim organizacijama HDZ-a pa, redom, Tomislav Lipošćak, Stjepan Basar i Jure Katić u svoje pobjede mogu biti sigurni. Za razliku od stranačkih kolega im u Karlovcu i ŽO HDZ-a, oni o 2. krugu izbora ne trebaju razmišljati.

Kandidati za potpredsjednike HDZ-a u Ogulinu su Zlata Kurelac, Josip Puškarić i Milan Sabljak, u Ozlju Miroslav Cigić, Ivica Glöckner i Boris Guštin, a u Slunju Milenko Bosanac, Zdravko Pavlešić, Damir Plivelić, Davor Požega, Mirjana Puškarić i Nikola Tomašević.

Barilović, Cetingrad, Kamanje, Netretić, Plaški, Saborsko, Tounj i Žakanje za sad su bez objavljenih kandidatura za predsjednike općinskih organizacija pa će tek biti poznato koliko je tamo kandidata. Po dva su kandidata za predsjednika HDZ-a u Draganiću i Josipdolu, dok je u po jedan u Bosiljevu, Generalskom Stolu, Krnjaku, Lasinji, Rakovici, Ribniku i Vojniću pa su i tamo izbori, kao i u tri grada, već "riješeni".

Izdvojeno


Reci što misliš!