AKTUALNO / VIJESTI

SAMO NE NEDJELJOM

Stanovnici Karlovca i Karlovačke županije i dalje bez dežurnog zubara nedjeljom jer Karlovac nije regionalni centar - ako ih zaboli zub, pomaže jedino Hitna

Stanovnici Karlovca i Karlovačke županije i dalje bez dežurnog zubara nedjeljom jer Karlovac nije regionalni centar - ako ih zaboli zub, pomaže jedino Hitna

Dežurne stomatologe nedjeljama imaju samo Osijek, Split, Rijeka i Zagreb

Stanovnici Karlovačke županije morat će i nadalje sve probleme sa zubima rješavati od ponedjeljka do subote jer nedjeljom nemaju niti jednog dežurnog stomatologa.

I to zato jer „posebno dežurstvo dentalne zdravstvene zaštite nije ugovoreno za područje grada Karlovca odnosno druga područja Karlovačke županije jer se ista ne mogu ugovoriti s HZZO-m”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odgovor je to Županije na vijećničko pitanje Zlatibora Tomasa koji se na vlastitom primjeru uvjerio da pomoći zubara nedjeljom u Karlovcu nema pa ga je zanimalo zašto je to tako.

Po odluci HZZO-a, odgovorili su iz Karlovačke županije, ovakva se zdravstvena djelatnost može ugovoriti samo u regionalnim centrima Osijek, Split, Rijeka i Zagreb; u prva tri grada po jedan tim, u metropoli tri.

Više sreće od onih koje zub zaboli nedjeljom, imat će oni koje to zadesi subotom, ali samo do 17 sati.

- Napominjemo da svi domovi zdravlja u Karlovačkoj županiji: Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj, Slunj i Vojnić, imaju organiziran rad dentalnih ordinacija subotom do 17 sati, te da je jedino nedjelja neradna. Isto tako, svi problemi nedjeljom se mogu riješiti u Službi HMP do ponedjeljka jer se u dentalnoj medicini radi uglavnom o lokalnoj boli i oteklini koja se može riješiti ambulantno do ponedjeljka, kazla je pročelnica Maja Vučinić Knežević.

Izdvojeno


Reci što misliš!