AKTUALNO / VIJESTI

BIZARAN SLUČAJ

Sud u Karlovcu osudio dva lopova, ali ih oslobodio plaćanja troškova da im ne ugrozi egzistenciju obitelji: Ukupno imaju čak 19-ero djece!

Sud u Karlovcu osudio dva lopova, ali ih oslobodio plaćanja troškova da im ne ugrozi egzistenciju obitelji: Ukupno imaju čak 19-ero djece!

Dva muškarca iz Plaškog, 56-godišnjak i 53-godišnjak, proglašena su krivima i osuđena zbog krađe većih količine željeza na području svoje općine.

Dvije su bizarnosti obilježile ovaj slučaj. Dogodio se još 12. ožujka 2012. godine i nejasno je zašto je sudu trebalo čak osam i pol godina da ih osudi. Druga bizarnost vezana je uz njihove obiteljske prilike. Dvojica muškaraca očevi su čak 19-ero djece, prvi ih ima 13-ero, a drugi šestero. Ne radi se o tradicionalnim sakupljačima sekundarnih sirovina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema presudi, njih dvojica su upali u dvoriše obiteljske kuće u Plaškom te su tamo uporabom plinskog aparata za autogeno zavarivanje prerezali i zadržali jednu željeznu šinu od 10 metara i osam željeznih valjaka za pomicanje tereta, vrijednosti oko 2000 kuna. Sve to skupa potom su prodali u poduzeću za otkup sekundarnih sirovina u Ogulinu.

Sud im je odredio uvjetne zatvorske kazne od pet mjeseci s rokom kušnje od po dvije godine. Zbog mnogočlanih obitelji sud ih je oslobodio plaćanja sudskih troškova, jer bi, obrazložio je sud, "plaćanjem troškova bilo dovedeno u pitanje uzdržavanje optuženikovih obitelji".

Izdvojeno


Reci što misliš!