AKTUALNO / VIJESTI

GUŠTANJE U PRIRODI

Obnova planinarskih staza na Petrovoj gori: Članovi društva "Osmica" iz Karlovca snimili teren

Obnova planinarskih staza na Petrovoj gori: Članovi društva

Na proljeće slijedi uređenje planinarskih staza na Petrovoj gori.

U sklopu projekta obnove planinarske infrastrukture, u nedjelju 22. studenog, članovi Društva za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti „Osmica“ iz Karlovca obišli su postojeće planinarske staze na Petrovoj gori s ciljem snimanja terena kako bi se u proljeće pristupilo kompletnom uređenju staza.

Od lovačke kuće Muljava jedna grupa planinara obišla je Crvenu stazu koja vodi preko Centralne partizanske bolnice i vrha Magarčevac kružno preko Malog Velebita nazad na Muljavu, a za njezin obilazak bilo je potrebno 4 sata hoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga grupa krenula je na Zelenu stazu koja od lovačke kuće Muljava Rimskim putem vodi do spomenika na Velikom Petrovcu, te se dalje cestom spušta na Kraljev grob i kružno vraća do samostana i 512 m visokog vrha Petrove gore, Malog Petrovca. Nakon vrha Zelena staza također se kružno preko Malog Velebita vraća na Muljavu, a za njezin obilazak bilo je potrebno 4,5 sata hoda.

Za obilazaka svih kontrolnih točaka ove obilaznice potrebno je nešto više od 8 sati hoda, poručuje predsjednik Društva "Osmica" i organizator ove ture Vitomir Murganić, te dodaje kako kompletno uređenje staza podržavaju Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac i Hrvatsko šumarsko društvo, Podružnica Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!