AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Novih 83 slučajeva zaraze koronom u Karlovačkoj županiji - od početka epidemije brojimo čak 75 preminulih

Novih 83 slučajeva zaraze koronom u Karlovačkoj županiji - od početka epidemije brojimo čak 75 preminulih
Jurica Galoic/PIXSELL

Načelnica Stožera CZ Karlovačke županije Vesna Hajsan - Dolinar najavila je antigenska testiranja u domovima zdravlja, a za početak su Karlovačka županija i Grad Karlovac izdvojili novac za po tisuću takvih antigenskih testova.

- Karlovačka županija broji od jučer 83 novooboljelih osoba od koronavirusa, s današnjim danom ukupno preminulih čak 75, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Branko Zoretić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo. 

Po riječima ravnatelja karlovačke bolnice Nikše Antice, u OB Karlovac je smješteno 47 pacijenata od čega su četiri novoprimljena, a među tim pacijentima i jedna trudnica. Dobra je vijest da je porod uspješno obavljen te da su i dijete i rodilja dobro. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Otpušteno je na kućno liječenje 5 pacijenata, jedna je osoba preminula a bila je na respiratoru. Na respiratoru je pet pacijenata i jedan pacijent na visokom protoku kisika. Preminula je starije životne dobi s pridruženim bolestima, rekao je Antica. 

Nastavljeno je i uzimanje briseva za bolničke pacijente, dok se u samoizolaciji nalaze 53 djelatnika karlovačke Opće bolnice. 

U Ogulinu je od jučer 12 pozitivnih osoba, na Covid odjelu trenutno leži 18 bolesnika i nema novopreminulih osoba. U samoizolaciji su 32 djelatnika bolnice.

Načelnica Stožera CZ Karlovačke županije Vesna Hajsan - Dolinar najavila je antigenska testiranja u domovima zdravlja, a za početak su Karlovačka županija i Grad Karlovac izdvojili novac za po tisuću takvih antigenskih testova. Isto tako, po potrebi bolnica u Ogulinu postat će Covid bolnica za cijelu županiju. Teži slučajevi će ipak biti u Karlovcu, a tamo će se smještati oni nešto blaži ali ipak kojima treba liječnička pomoć. 

- Bolnica u Ogulinu ima 120 raspoloživih kreveta a do sada kapacitet nije prelazi 50-ak, tako da će tamo imati dovoljno mjesta i potpunu njegu, kazala je načelnica Stožera. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!