AKTUALNO / VIJESTI

COVID 19

Šokantni podaci: Svaki treći dan ovog mjeseca policija je zatekla jednu zaraženu osobu vani, umjesto na kućnom liječenju

Od pojave koronavirusa do kraja desetog mjeseca policija je zabilježila 13 kaznenih djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Koliko su pandemiju neki počeli shvaćati olako, najbolje pokazuju policijski podaci.

U prvih 10 mjeseci ove godine policija je otkrila gotovo jednak broj prekršitelja kao i u cijelom ovom mjesecu, kada je krenula s pojačanim akcijama. I ubuduće, gotovo svakog vikenda policija će ići u racije po noćnim klubovima, ali i ugostiteljskim objektima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki treći dan ovog mjeseca policija je zatekla jednu zaraženu osobu vani, umjesto na kućnom liječenju. Epilog je kaznena prijava za širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Jedan zagrebački noćni klub - ovog vikenda prekoračio je radno vrijeme. U njemu je bilo 170 osoba, od kojih i jedna COVID pozitivna.

Za racije poput ovih, policija napominje, uvijek na teren šalje posebne ekipe.

"Racije su operativno taktičke mjere i radnje policijskih službenika i naravno da mi vrlo profesionalno pristupamo i planiranju i provođenju takvih aktivnosti, gledajući i sigurnost građana i policijskih službenika", kazala je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Od pojave koronavirusa do kraja desetog mjeseca policija je zabilježila 13 kaznenih djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Samo tijekom ovog studenog već ih je 10. Od toga sedam je bilo za osobe koje su pozitivne šetale, a tri za voditelje posla u ugostiteljskim objektima.

"Akcije po klubovima nastavljaju se u isto ritmu, naravno da se naprave nekakvi planovi, akcije zapravo se time ne bavim ali dobivam izvješća i naravno da potičem takav rad, kad je u pitanu sankcioniranje svih onih ponašanja koja su rizična u vrijeme epidemije", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

S obzirom na situaciju ali i njihove radnje, broj zagrebačkih policajaca koji je u samoizolaciji - za sada nije velik.

"Bilježimo nešto više od 20-ak policijskih službenika koji su u samoizolaciji što je mali broj", kazala je Goatti.

Za intervencije - poručuju u policiji - policajci imaju masku, sprej, rukavice, po potrebi vizir i kombinezone. Kazne za prekršitelje mogu biti i do tri godine zatvora.

Izdvojeno


Reci što misliš!