AKTUALNO / VIJESTI

Presuda u Karlovcu

Pukao joj film i tužila ga: Muškarac mora platiti jer je konobarici u ozaljskom kafiću psovao Boga i nazvao ju ku*vom

Pukao joj film i tužila ga: Muškarac mora platiti jer je konobarici u ozaljskom kafiću psovao Boga i nazvao ju ku*vom
Pixabay.com

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo i da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu

Gost jednog ozaljskog kafića morat će platiti odštetu od 4.000 kuna konobarici mjesnog kafića jer ju je izvrijeđao, a tek nešto manje će ga koštati sudski troškovi.

Konobarici je "pukao film" nakon što joj je muškarac opsovao Boga i nazvao je kurvom, i to pred više gostiju, te je pravdu odlučila istjerati na Općinskom sudu u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svojoj tužbi navodi da je udana žena i majka dvoje djece, te da živi u malom selu kraj Ozlja gdje se svi poznaju, a kritične zgode u kafiću su bili i neki njeni susjedi, što je za nju bilo posebno neugodno i šokantno. Odmah nakon događaja je otišla u bolnicu i zatražila pomoć liječnika kako bi si ublažila stres, te joj je liječnik propisao terapiju, piše Jutarnji list.

Tuženik je inače brat vlasnika kafića, no oni nisu u dobrim odnosima. Branio se da je čuo kako mu konobarica vrijeđa brata, zato što je morala raditi na dan kada ostali kafići u Ozlju nisu radili, a bilo je to na praznik - Dan mrtvih. Navodi da je samo stao u obranu brata riječima "što ti imaš protiv njega" ali nikako da ju je psovao ili nazivao pogrdnim riječima.

Žena navodi da se osjećala užasno jer je kao konobarica u tom kafiću zaposlena 14 godina, a on joj je pred desetak gostiju i tri policajca rekao da je kurva. Poslije su joj znali govoriti "da ju je sigurno napao zato što mu nije dala", što joj je bilo posebno naugodno. I neki svjedoci su na sudu potvrdili da se kasnije po selu prepričavao taj događaj.

Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu, a uvjetovane su činjenicom da je ona ženska osoba, te da bi se zasigurno i svatko drugi da se našao u njenoj situaciji osjećao povrijeđeno i poniženo.

Izdvojeno


Reci što misliš!