AKTUALNO / VIJESTI

NOVA NAMJENA

Nekadašnje vojno skladište Jamadol postaje sjedište operativnih snaga civilne zaštite Karlovačke županije

Nekadašnje vojno skladište Jamadol postaje sjedište operativnih snaga civilne zaštite Karlovačke županije
www.kazup.hr

Županija je nekretninu dala na uporabu vatrogascima, Crvenom križu i HGSS-u

Bivše vojno skladište Jamadol postaje SKOK - Skladišno obučni kompleks Karlovac  operativnih snaga sustava civilne zaštite Karlovačke županije.

Županija je u svibnju podnijela zahtjev Ministarstvu državne imovine za darovanjem nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu korištenja postojećih nekretnina – zgrada te izgradnje budućeg Skladišnog obučnog kompleksa – SKOK Karlovac koji će se koristiti za provedbu osposobljavanja i uvježbavanja pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite na području Karlovačke županije. Prostorom će se koristiti Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Društvo Crvenog križa Karlovačke županije i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Neke od aktivnosti operativnih snaga sustava CZ koje su planirane u SKOK-u: skladištenje opreme, sredstava, vozila i plovila;  provođenje osposobljavanja i usavršavanja operativnih snaga; poligon i vježbalište za tjelesnu pripremu operativnih snaga; edukacijski centar za volontere, djecu, mlade i ostale sudionike programskih aktivnosti; informacijsko-komunikacijski centar; edukativne i promotivne aktivnosti usmjerene prema građanima; potrebe smještaja ugroženih kategorija stanovnika u slučaju elementarnih nepogoda i tehničkih nesreća i drugo, najavili su iz Županije.

Budući korisnici već su krenuli uređivati prostor i infrastrukturu, postavljene su instalacije za električnu energiju kojih nije bilo, video nadzor objekta te je izrađena  procjena tržišne vrijednosti nekretnine po kojoj je njena vrijednost 4,8 milijuna kuna. Karlovačka županija je u tu svrhu u proračunu za ovu godinu osigurala 100.000 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!