AKTUALNO / VIJESTI

kritizirao Plenkovića

Prognoze Đikića da ćemo do kraja mjeseca imati 1500 umrlih od korone su se obistinile. I to pet dana ranije. Evo što znanstvenik za RTL kaže na sve to

Da je brojka pretjerana i da do nje neće doći prije 20 je dana uživo u RTL-u Danas uvjeravao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Capak

Crne prognoze znanstvenika Ivana Đikića da ćemo do kraja mjeseca imati 1500 umrlih od koronavirusa su se nažalost obistinile. I pet dana prije.

Da je brojka pretjerana i da do nje neće doći prije 20 je dana uživo u RTL-u Danas uvjeravao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak: "Dakle ja mislim da je ta brojka malo pretjerana jer mi smo imali rekord 34 u jednom danu, a ovo bi bilo do kraja mjeseca bi bilo mislim 55 ili 60 svaki dan mislim da je malo pretjerano da do te brojke neće doći, ali apsolutno pratimo situaciju i razmišljamo o tome i pripremamo se za takve scenarije".

 Đikić koji mu je tada odmah odgovorio s grafovima projekcija upravo današnjih brojki, poručio je da će biti sretan ako je u krivu.

No, nažalost je bio u pravu. I danas smo ga upitali za njegove prognoze i komentar epidemioloških mjera u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mislim da nije tu bilo toliko osporavanje mene i mojih podataka koliko je bilo nespremnost na prihvaćanje točnih podataka. Gospodin Capak se izrazio dosta neugodno i mislim da je njemu isto žao za to, ali ono što je važnije je da premijer Plenković trebao shvatiti te brojeve i trebao je odgovoriti na te brojeve prema javnosti i upravo radi tog negiranja javnosti mi smo izgubili sada četiri tjedna u kojem smo izgubili preveliki broj ljudi preveliki gubitak imamo i u ekonomiji, a posebno u zdravstvenom sustavu i to su sve posljedice jednog manipulativnog načina koje smo imali u zadnja 4 tjedna", kazao je Đikić.

Izdvojeno


Reci što misliš!