AKTUALNO / VIJESTI

NASTAVAK MJERA

Karlovački poduzetnici do kraja godine bez plaćanja zakupnine gradskih prostora, javnih površina i komunalne naknade - Grad im obustavlja ovrhe

Karlovački poduzetnici do kraja godine bez plaćanja zakupnine gradskih prostora, javnih površina i komunalne naknade - Grad im obustavlja ovrhe

Mjere su to kojima Grad pomaže ublažiti posljedice koronakrize

Karlovački poduzetnici do kraja godine neće plaćati zakupnine gradskih prostora, javnih površina i komunalnu naknadu, a Grad će ih poštedjeti i ovrha.

Dio je to mjera kojima Grad nastoji olakšati gospodarstvenicima ovu korona krizu, a korisnici ovih su poslovni subjekti obveznici plaćanja prema Gradu Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako do 31. prosinca ugostiteljski objekti ne trebaju plaćati naknadu za korištenje javnih površina, ne plaća se ni podzakupnina za neizgrađeno građevinsko zemljište na prostoru između Gradske tržnice i pruge za obavljanje trgovačke djelatnosti, za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu ili na upravljanju Grada dani na korištenje udrugama, odnosno, za sve poslovne prostore u vlasništvu ili na upravljanu Grada Karlovca, izuzev ljekarni, trgovina na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama, trgovina na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama, djelatnosti opće medicinske prakse, djelatnosti pružanja univerzalnih poštanskih usluga. Obustavljeno je i plaćanje komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište za djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, odnosno, restoranima, hotelima itd.

Do kraja godine Grad neće ni pokretati ovrhe za svoja potraživanja protiv poslovnih subjekata.

Izdvojeno


Reci što misliš!