AKTUALNO / VIJESTI

JOŠ NISU STIGLI

Brži rezultati: Testiranja antigenskim testovima za najviše 10 dana u svim domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji

Brži rezultati: Testiranja antigenskim testovima za najviše 10 dana u svim domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji

Domovi zdravlja su u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju i Vojniću

Brzi antigenski testovi stanovnicima Karlovačke županije bit će dostupni za tjedan ili najviše 10 dana i to u domovima zdravlja. Njih je, podsjetimo, šest -  u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju i Vojniću.

- Najviše za 10-ak dana, a u slučaju da to organiziramo prije u roku tjedan dana, možemo očekivati da po svim domovima zdravlja budu provođena antigenska testiranja. Ona će omogućiti brži nalaz, a ujedno će omogućiti i županijskom Zavodu za javno zdravstvo da brže obrađuju one testove koji su bili na antigenskom testiranju negativni i treba ih ponoviti na PCR testu, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, koja obnaša i dužnost načelnice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obzirom da se može obrađivati 40-ak nalaza odjednom, dodaje Hajsan Dolinar, očekujemo da ćemo u jednom danu moći obraditi sve.

- Stanovnicima u udaljenijim područjima omogućit ćemo da mogu biti testirani na području svoje jedinice lokalne samouprave, odnosno, ambulante ili doma zdravlja. Ukoliko su COVID pozitivni, nalaz će se pribrojiti izvješću Zavoda, ako budu negativni, imaju mogućnost ponoviti test na drive-inu, kazala je dožupanica.

Izdvojeno


Reci što misliš!