AKTUALNO / VIJESTI

PRIJAVLJENI USKOK-u

U Karlovačkoj županiji uvjereni da je gradnja Centra za gospodarenje otpada Babina gora "čista": Stojimo iza tog projekta

U Karlovačkoj županiji uvjereni da je gradnja Centra za gospodarenje otpada Babina gora

Inicijativa za Babinu goru ne odustaje od pokušaja da zaustavi gradnju CGO na toj lokaciji, pa su čak i podnijeli prijave USKOK-u.

Iako Inicijativa za Babinu goru ne odustaje od pokušaja da zaustavi gradnju Centra za gospodarenje otpadom na ovoj lokaciji pa je zatražena revizija tog projekta, o njemu su izvijestili europarlamentarce i saborske zastupnike, na nedavnoj tribini upozorili na nelogičnosti u njemu, a sredinom ovog mjeseca zbog njega USKOK-u i prijavili bivše i sadašnje županijske dužnosnike i direktore Kodosa, tvrtke zadužene za realizaciju projekta „teškog” 270 milijuna kuna, u Karlovačkoj županiji su uvjereni da je sve „čisto”.

Da stoje iza tog projekta, ustvrdila je Martina Furdek Hajdin, dožupanica koja obnaša dužnost karlovačkog župana. Rekla je kako je željela biti na tribini u studenom, što su je organizirale udruge okupljene u Inicijativu, no spriječila ju je korona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dobili smo očitovanja udruga, imamo prezentaciju koja bila predočena, znamo da su se udruge obratile i nacionalnoj razini i mislim da su ovih dana zaprimile i njihov odgovor, svi su obaviješteni da smo prijavljeni USKOK-u, kazala je Furdek Hajdin.

Dodala je da u je ovom projektu koji, na žalost, jako dugo traje, bilo je jako puno preispitivanja, da ili ne, ali ono što je definitivno napravljeno je poštivanje svih zakona RH, ali i EU.

- Zasigurno ne bi prošao Jaspers i sufinanciranje EU sredstvima da nije poštivao standard zakon, direktivu koja je zadana. I mi, zajedno s dijelom Ličko - senjske i Sisačko - moslavačke županije i tvrtka Kodos stojimo iza tog projekta, rekla je pa ustvrdila da se "poštuje i provodi sve što je zakonom zadano".

Izdvojeno


Reci što misliš!