AKTUALNO / VIJESTI

SPAJANJE BOLNICA

Ogulinska bolnica postaje COVID bolnica - preuzima zaražene iz dugoreške bolnice, njeni idu u dugorešku i karlovačku

Ogulinska bolnica postaje COVID bolnica - preuzima zaražene iz dugoreške bolnice, njeni idu u dugorešku i karlovačku
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Specijalna bolnica Duga Resa od sinoć ima 20 bolesnika na neurološkom odjelu pozitivnih na COVID i danas će biti premješteni u Ogulin

Bolnica u Ogulinu u potpunosti je spremna preuzeti ulogu COVID bolnice, u nju će danas biti prebačeni pacijenti zaraženi koronavirusom iz dugoreške bolnice, dok će pacijenti iz ogulinske bolnice koji nisu COVID bolesni biti smješteni u dugorešku i karlovačku bolnicu.

Najavio je to ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica, podsjetivši da je odlukom Ministarstva zdravstva i Stožera bolnica u Ogulinu proglašena COVID bolnicom, a predstavnici svih triju županijskih bolnica jučer dogovorili protokole zajedničkog postupanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svi pacijenti koji leže na raznim odjelima u OB Ogulin, a nisu COVID pozitivni, bit će preuzeti u Karlovačku bolnicu, suportirani našim liječnicima svih struka, i dijalizu također, kako bi rasteretili Bolnicu Ogulin s hladnim pogonom; tamo će ostati OHBP i hitnoća. U Specijalnoj bolnici Duga Resa od sinoć je 20 bolesnika na neurološkom odjelu pozitivno i danas ćemo ih premjestiti na COVID odjel u Ogulinu. Na dnevnoj razini susretat ćemo se s problemima medicinskih sestara i liječnika, ali iznjedrili smo rješenje i danas ćemo uspostaviti novu fazu proširenje kapaciteta bolnice Ogulin kako bi Specijalna bolnica ostala COVID čista, što mora zbog pacijenata koji su u njoj. Radimo planirani otpust između ustanova. Palijativni bolesnici koji su zdravi, nisu zareženi COVID-om, prelazit će u bolnicu u Dugoj Resi, također sa svih drugih odjela, biti puno transfera, to je zajednička uloga i pomoć bolnici u Ogulinu, a i kapaciteti Oće bolnice Karlovac su poprilično popunjeni. COVID komplicira svakodnevni život, ali borimo se uspješno s tim kako bi sve pacijente mogli zbrinuti na primjeren način. Bez zajedničke suradnje to ne bi bilo moguće, kazao je Antica.

Iznoseći aktualne podatke o situaciji s koronavirusom u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici, naveo je da je u ogulinskoj 19, a u karlovačkoj  59 COVID pacijenata, od kojih je 11 novoprimljenih, što je najveći broj od početka pandemije u jednom danu, dok je dvoje otpuštenih.

Preminula su dvojica muškaraca i dvije žene, starije dobi s pridruženim komorbiditetima. 

Izdvojeno


Reci što misliš!