AKTUALNO / VIJESTI

STIŽE JUŽINA

Vikend pred nama, osim naoblake i magle, donosi osjetno toplije vrijeme, temperatura će biti oko 10 stupnjeva

Vikend pred nama, osim naoblake i magle, donosi osjetno toplije vrijeme, temperatura će biti oko 10 stupnjeva

Idućih dana će zapuhati jugo, od subote i jačati, a uz južinu će posvuda biti osjetno toplije

Tjedan završavamo malo mirnijim vremenom. Danas će kiše biti uglavnom na Jadranu, a zatim od nedjelje i u kopnenim predjelima. Idućih dana će zapuhati jugo, od subote i jačati, a uz južinu će posvuda biti osjetno toplije.

Prijepodne u cijeloj zemlji umjereno ili pretežno oblačno, na kopnu ponegdje s maglom, a lokalno je moguće i još malo kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom. Uz obalu sjevernog Jadrana uglavnom suho, dok će u Dalmaciji i dalje padati kiša, na jugu i obilna. Jako i olujno jugo će oslabjeti na krajnjem jugu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti između -3 i 2, a na Jadranu od 4 na sjevernom dijelu do 13 na južnom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Petak

Petak će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima protjecati u umjereno ili pretežno oblačnom vremenu. Kidanje naoblake očekuje se tek ponegdje u najzapadnijim predjelima, a krajem dana će ponovno biti magle. Dnevna temperatura između 2 i 4 stupnja.

U Slavoniji i Baranji pretežno oblačno, na krajnjem istoku umjereno. Puhat će slab umjeren jugoistočni vjetar, a uz južinu će temperatura biti osjetno viša.

U Dalmaciji umjereno, južnije često i pretežno oblačno s povremenom kišom. Puhat će umjereno jugo koje će prema kraju dana jačati. Temperatura od 10 do 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, rijetko će pasti još malo kiše – uglavnom u unutrašnjosti Istre te oko Rijeke. Prema kraju dana će jačati jugo. U gorju umjereno ili pretežno oblačno, navečer s maglom. Temperatura u gorskim predjelima od 0 do 4, uz obalu između 10 i 14 stupnjeva.

Vikend na kopnu

U kopnenim predjelima tijekom subote umjereno ili pretežno oblačno s maglom te uglavnom suho. Uz južinu će dnevna temperatura rasti pa će temperatura biti oko 10 stupnjeva. Iznadprosječno toplo će se nastaviti i u nedjelju, ali i nestabilnije uz sve češću kišu.

Vikend na moru

Na Jadranu za vikend vjetrovito i nestabilno. Jugo će sve više jačati pa će već od subote biti jako i olujno, a u nedjelju na udare i orkansko. U subotu će povremeno padati kiša, a zatim će u nedjelju oborine lokalno biti obilne. Južina će i Jadranu donositi iznadprosječnu toplinu.

Kraj tjedna protjecat će u umjereno do pretežno oblačnom vremenu, kiše će tijekom petka i subote biti uglavnom uz obalu, a zatim od nedjelje i u kopnenim predjelima. Uz jačanje juga temperatura će osjetno porasti.

Izdvojeno


Reci što misliš!