AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Od jučer u Karlovačkoj županiji čak šest umrlih, brojimo 61 novi slučaj ali na mali broj testiranja - tek 227

Od jučer u Karlovačkoj županiji čak šest umrlih, brojimo 61 novi slučaj ali na mali broj testiranja - tek 227
Igor Kralj/PIXSELL

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je kao posljedica zaraze umrlo čak 99 osoba, 72 u općoj bolnici Karlovac i 27 u bolnici Ogulin. U protekla 24 sata imamo čak šest umrlih, četiri u Ogulinu, te po jednu osobu u Dugoj Resi i Karlovcu.

- Karlovačka županija od jučer broji 61 novi slučaj, a čak je šest osoba umrlo. Smrt je nastupila kao posljedica zaraze koronavirusom, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Obavljeno je ukupno 227 testova i to ne samo na drive-inu u Luščiću već i u zdravstvenim ustanovama. 

U sve tri bolnice, karlovačkoj, ogulinskoj i dugoreškoj ukupno imamo 134 hospitaliziranih Covid pacijenata, dok je u protekla 24 sata u njih primljeno 13 novih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima ravnatelja OB Karlovac Nikše Antice, trenutno su na respiratoru u karlovačkoj bolnici 8 pacijenata na Covid odjelu, te dva u jedinici za intenzivno liječenje kao i dva u Ogulinu, ukupno 12. Kapaciteti su i u Karlovačkoj županiji sve veći a jučer je stigao i jedan pacijent iz Siska.

-  Pacijent iz OB Sisak je došao KBC Dubrava i Fran Mihaljević više ne primaju nikoga iz drugih bolnica, moramo se snaći i uskočiti kolegama i zbrinuti pacijente iz drugih županijskih bolnica. Velik je izazov pred svima nama, rekao je Antica. 

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je kao posljedica zaraze umrlo čak 99 osoba, 72 u općoj bolnici Karlovac i 27 u bolnici Ogulin. U protekla 24 sata imamo čak šest umrlih, četiri u Ogulinu, te po jednu osobu u Dugoj Resi i Karlovcu. 

U samoizolaciji se nalazi 55 medicinskih sestara i tehničara, devet liječnika i 16 drugih nezdravstvenih radnika. 

- Donio sam odluku da u sve tri ustanove imenujem glavne koordinatore i sestre za koordinaciju procesa liječenja kao što se čini ni na nacionalnoj razini, zaključio je Antica.  

Još su neke srednje škole u Karlovačkoj županiji najavile prelazak na online nastavu, o tome čitajte nakon završetka tiskovne konferencije... 

Izdvojeno


Reci što misliš!