AKTUALNO / VIJESTI

U IZRADI

Još se analiziraju posljedice rada HE Lešće – Županija nije zadovoljna brzinom kojom to ide, ali obećava da će sve predočiti javnosti

Još se analiziraju posljedice rada HE Lešće – Županija nije zadovoljna brzinom kojom to ide, ali obećava da će sve predočiti javnosti

HE Lešće 10 godina, od kad je izgrađena, osim električne energije, stvara probleme i prirodi i ljudima nizvodno od nje

- Aktualizirali smo u ovom mandatu sagledavanje posljedica rada HE Lešće jer nismo zadovoljni onim što se događa, posebno nizvodno od same hidroelektrane. U radu i sagledavanju posljedica sudjeluju HEP, Hrvatske vode i Karlovačka županija. Mogu izreći nezadovoljstvo dinamikom kako se taj dokument izrađuje, međutim jako smo inzistirali, a prije toga nije baš bilo privole HEP-a, da se razmatra i režim rada same hidroelektrane jer u određenim uvjetima po kojima bi radila, taj val koji se javlja nizvodno od HE ne bi bio takav i ne bi došlo do odrona i klizišta koja se sada događaju.

Kad dokument bude priređen za javnosti, bit će prezentiran i izložen kritici javnosti; zajedno ćemo svjedočiti onome što će struka reći, izjavila je dožupanica Martina Furdek Hajdin o HE Lešće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od kako je izgrađena, 2010., osim električne energije, stvara probleme i prirodi i ljudima nizvodno od nje, na što uporno, od početka, upozoravaju ekološke udruge. No, trebalo je vremena da i „nadležne institucije” priznaju kako rad hidroelektrane donosi i štetu, ponajprije rijeci Dobri i njenim obalama, te dogovore da će sve štetne posljedice utvrditi, a onda i ponuditi rješenja koja će ih eliminirati ili bar ublažiti. I jedno i drugo još se čeka. Za ublažavanje posljedica već je utrošeno nekoliko milijuna kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!