AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA KORONE

Znate li što je Stožer OUČ Karlovac i tko stoji iza njega? Ne znamo ni mi, no oni još misle da je korona bezopasna i da nas svi lažu

Znate li što je Stožer OUČ Karlovac i tko stoji iza njega? Ne znamo ni mi, no oni još misle da je korona bezopasna i da nas svi lažu

Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, no zabrinjavajuće je da kao i četiri milijuna izbornika, sad imamo isto toliko epidemiologa, ustavnih stručnjaka i liječnika...

Znate li što je Stožer OUČ - Stožer za obranu Ustava i čovječnosti i djeluje u Karlovcu? 

Ne znamo ni mi jer nismo mogli provjeriti tko se krije iza otvorenog pisma upućenog Vladi RH, predsjedniku, ministru zdravstva i načelniku Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobio ga je i KAportal, uredno preporučenom pošiljkom HP-a. U njoj je, uz otvoreno pismo u kojem se tvrdi da su mjere "nezakonite, nepravilne, neodgovorne, nemoralne, neetičke" i "Izjava o uskraćivanju davanja pristanka na donesene hitne mjere u vezi sa SARS-COV2".

Je li se radi o nekoj ozbiljnijoj inicijativi ili tek nekome tko ima previše vremena i misli da je epidemija besmislica, treba tek vidjeti no vrijedi zabilježiti da se netko doista potrudio da složi osam stranica sitno tiskanog teksta, u njemu "izelaborira" da su mjere Stožera "pokusi nad ljudima", kao i da Vlada "krši Ustav RH, Opću deklaraciju o bioetici i ljudskim pravima UN-a, Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, Povelju EU o temeljnim pravima i Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine".

Uz tekst, "Stožer OUČ" Karlovac odaslao je i nešto što naziva "Izjava o uskraćivanju davanja pristanka na donesene hitne mjere u vezi sa SAR-COV2".

U njoj se, uz ostavljeno mjesto za ime, prezime i potpis navodi da potpisnik "izričito uskraćuje svoj pristanak na hitne mjere koje je donio Stožer, Ministarstvo zdravlja i Republika Hrvatska. Nadalje, potpisnik bi, kako je zamislio Stožer OUČ, ovime trebao uskratiti pristanak da bude "predmet medicinskih i znanstvenih pokusa", protiv je testiranja PCR testom kao dijagnostičke metode, protiv mjerenja temperature, protiv samoizolacije ako nema nikakvih kliničkih simptoma bolesti, protiv držanja distance i protiv obveznog nošenja maski za lice.

Uglavnom, netko je ljudska prava shvatio na sebi svojstven način i naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje. No zabrinjavajuće je da kao i četiri milijuna izbornika, sad imamo isto toliko epidemiologa, ustavnih stručnjaka i liječnika. U svakom slučaju, Stožer OUČ, ma tko god se iza toga nalazi, nas je dobro zabavio a jesu li njihovi zahtjevi opravdani, vi prosudite sami.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!