AKTUALNO / VIJESTI

BIROKRACIJA

Projekt izgradnje drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac zapeo u postupku javne nabave, na natječaj pristiglo devet žalbi

Projekt izgradnje drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac zapeo u postupku javne nabave, na natječaj pristiglo devet žalbi

Obnova i izgradnja drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac jedan je od prioritetnijih ulaganja u željezničku infrastrukturu u sljedećem razdoblju, najavljuju iz Vlade RH.

Projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac na željezničkoj pruzi Zagreb Glavni kolodvor – Rijeka još uvijek je u fazi postupka javne nabave. Naime, kao što su iz HŽ Infrastrukture najavili sredinom godine, početkom trećeg kvartala raspisan je postupak javne nabave za odabir izvođača radova.

- Javna nabava za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu objavljena je 4. rujna 2020., a ona za radove na prometno - upravljačkom i signalno - sigurnosnom infrastrukturnom podsustavu 10. rujna 2020, potvrđuju iz HŽ Infrastrukture na upit KAportala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, postupak otvaranja ponuda, kao i odabir izvođača je prolongiran, te i nakon tri mjeseca od objave natječaja nije završen odabir, što samim time i pomiče rokove početka radova. Razlog tome je kako otkrivaju iz HŽ Infrastrukture je taj što su na oba natječaja zaprimili ukupno devet žalbi potencijalnih ponuditelja.  

Ponovimo, kako su iz Vlade Republike Hrvatske najavljivali kako je upravo obnova i izgradnje drugog kolosijeka ove dionice pruge najveći infrastrukturni projekt u hrvatskim željeznicama, procijenjene vrijednosti gotovo 3,4 milijarde kuna. Prema riječima ministrice regionalnog razvoja i Europske Unije Nataše Tramišak, u sljedećem sedmogodišnjem europskom razdoblju, bit će to jedan od prioritetnijih projekata za sufinanciranje.

No, do početka radova i slaganja financijske konstrukcije, potrebno je okončati (ne)očekivano dugi postupak javne nabave. 

- Tek kad odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se i konačno potpisivanje ugovora za radove te potom i njihov početak, dodaju iz HŽ Infrastrukture.

Izdvojeno


Reci što misliš!