AKTUALNO / VIJESTI

KOORDINACIJA

Gradovi i općine Karlovačke županije zajednički pomažu potresom pogođenim područjima, stigli nam novci za izvide statičara

Gradovi i općine Karlovačke županije zajednički pomažu potresom pogođenim područjima, stigli nam novci za izvide statičara

Karlovačka županija od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaprimila 5 milijuna kuna za podmirenje troškova izvida, statičare, procjene šteta, izrade troškovnika i sličnih radnji.

Karlovačka županija je udružila sve gradove i općine Karlovačke županije kako bi zajednički osigurali potrebnu količinu hrane za prehranu dijela operativnih snaga civilne zaštite na području Gline, Petrinje, Siska i okolnih naselja koja su pogođena potresom. 

- Uz prikupljanje donacija tvrtki PPK Pivac, Ekomes, Dukat, Žitoproizvod, Pekare Dujam,  Heinken, Tiskare Ivan bilo je nužno i kupiti dio prehrambenih artikala, do sada u vrijednosti 70 tisuća kuna. Ukoliko će potreba postojati i dalje, Karlovačka će županija zajedno sa svojim gradovima i općina osigurati opskrbu za ukupno 8 dana prehrane za područje susjedne stradale županije i angažman operativnih snaga.  Svakodnevno je veliki broj vatrogasaca, pripadnika HGSS-a, policije, Crvenog križa i ostalih volontera na terenu koji kontinuirano pomažu i rade kako bi se lokalnoj zajednici pomoglo u svladavanju nastalih šteta i smanjenju postojeće ugroze od urušavanja objekata, izvijestili su iz Karlovačke županije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napominju da je Karlovačka županija od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaprimila 5 milijuna kuna za podmirenje troškova izvida, statičare, procjene šteta, izrade troškovnika i sličnih radnji. Navedena sredstva bit će raspoređena jedinicama lokalne samouprave sukladno količini evidentiranih šteta koje su potresi prouzročili na njihovim područjima.

- Zajednička koordinacija županijske i lokalne razine te usuglašeni stavovi izraz su zdravog i solidarnog ponašanja, posebice u kriznim vremenima kada su ugroženi ljudski životi i njihova egzistencija. Karlovačka županija uvijek je težila te će i dalje težiti kontinuiranoj komunikaciji i kvalitetnoj organizaciji sa svima razinama vlasti u svrhu društvenog boljitka, navodi se u priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!