AKTUALNO / VIJESTI

IN MEMORIAM

Zauvijek nas je napustio Želimir Grbić-Grba, dugogodišnji tajnik SRK Pedala Laganini

Zauvijek nas je napustio Želimir Grbić-Grba, dugogodišnji tajnik SRK Pedala Laganini

Nakon duge i teške bolesti preminuo je Želimir Grbić (65), član Sportsko-rekreacijskog kluba Pedala Laganini i suautor knjige „Pedale iznad oblaka“. Posljednji ispraćaj biti će danas (srijeda, 20. siječnja 2021.) u 13:00 sati iz mrtvačnice na groblju Jamadol.

Želimir Grbić i Dario Matanić predstavili su 45 brdskih i visokogorskih biciklističkih tura, podijeljenih u tri cjeline, prema nadmorskoj visini. Zapisi iz autorovih dnevnika s biciklističkih ruta inspiriraju. Kroz ovo štivo podsjetili su koliko nadahnjuje biciklizam. Koliko je upornost korisna za izbacivanje negativne energije i nakupljenih stresova. Iz ove knjige mnogo se toga može naučiti - o iskrenom prijateljstvu, druženju, hobiju, klupskoj obitelji, ljubavi ...  Svi akteri ove knjige imaju prije svega, vjeru u sebe, a sve ostalo posložilo im se poput slagalice. Baš kako su autori i opisali u knjizi. Šalju se snažne poruke koje nas mogu poučiti ljubavi, prijateljstvu, odanosti, ustrajnosti, toleranciji, preispitivanju onoga što nas okružuje. 

Želimir Grbić, inače dipl. ing. građevine, bio je izuzetno stručan i temeljit u osmišljavanju vožnji najaktivnijeg karlovačkog rekreacijskog biciklističkog kluba. Upravo zbog toga bio je i inicijator spomenute knjige. Nakon što je dva mandata bio tajnik kluba zbog teške je bolesti morao napustiti tu funkciju ali klub i svoje prijatelje iz „pedale“ nikad nije napustio. Širokog općeg obrazovanja bio je uspješan sudionik HRT-ova kviza.

Izdvojeno


Reci što misliš!