AKTUALNO / VIJESTI

GLUP, GLUPLJI...

Kod Rakovice ostavio sedam štenaca u snijegu da umru na hladnoći - bešćutnika je bilo lako pronaći, na kutiji pisalo njegovo ime

Kod Rakovice ostavio sedam štenaca u snijegu da umru na hladnoći -  bešćutnika je bilo lako pronaći, na kutiji pisalo njegovo ime
Šapa u srcu

Štenci su završili kod Anice Pribanić, vrijedne zaštitarke životinja o kojoj je KAportal već prije pisao.

Napuštanje životinja je gotovo svakodnevno, a nažalost nisu rijetki ni primjeri zlostavljaja i ubijanja. 

Zahvaljujući dobrim ljudima, ljubiteljima životinja i uglavnom volonterima polako se i ovakvo ponašanje sve više sankcionira, a zlostavljači životinja sad mogu i dočekati sudski pravorijek i zasluženu kaznu za svoje ponašanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rijetko je njihovo otkrivanje, no slučaj iz Rakovice ipak nije tražio zahtjevniju istragu jer se nesuđeni vlasnik sedam štenaca sam otkrio. On je, naime, štence ostavio u kutiji na kojoj je pisalo njegovo ime. Štenci su završili kod Anice Pribanić, vrijedne zaštitarke životinja o kojoj je KAportal već prije pisao (pogledajte tekst).

Jedan mališan se bez mame nije uspio otrhrvati pa je, nažalost, uginuo. 

- Još nisu ni progledali, jedva su tri dana stari i vec su osjetili ljudsku zlobu. Jako pametan gospodin u svoju kutiju s imenom i prezimenom ih bacio i barem nam malo okalšao da dođemo do mame, napisala je Anica Pribanić na Facebook stranici Šapa u srcu iz Josipdola, stranici udruge koju vodi već godinama. 

- Nadamo se da će institucije obaviti svoje, pitanje je samo koliko je još u meni snage da se borim protiv vjetrenjača. Iako, s druge strane svaki spašeni život nekako uvijek daje taj potreban vjetar u leđa... ali ipak dokle više pitam se, kaže Anica.

Dakako na institucijama je da odrade svoj posao, a postavlja se i pitanje šta će to točno one odraditi i kako. Ovaj slučaj je jedan od rijetkih koji dobije medijsku pozornost, ali svakako treba ga i dalje pratiti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!