AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJSKI POSAO

Policija provjerava navode jednog od najpoznatijih protivnika cijepljenja - širio je lažne vijesti nakon smrti zagrebačkog ginekologa?

Policija provjerava navode jednog od najpoznatijih protivnika cijepljenja - širio je lažne vijesti nakon smrti zagrebačkog ginekologa?
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sladoljev je na Facebooku napisao da je od prijateljice čuo da se dr. Kerner cijepio protiv covida te sugerirao da je moguće da je preminuo zbog cjepiva

Zagrebačka policija navodno poduzima provjere u slučaju jednog od najpoznatijih protivnika cijepljenja u Hrvatskoj Srećka Sladoljeva, koji je širio lažne vijesti nakon smrti zagrebačkog ginekologa Marija Kernera tvrdeći da je preminuo od koronavirusa, piše Index

Naime, Sladoljev je na Facebooku napisao da je od prijateljice čuo da se dr. Kerner cijepio protiv covida (što nije točno) te sugerirao da je moguće da je preminuo zbog cjepiva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijska uprava zagrebačka ima saznanja o događaju koji navodite te poduzima potrebne provjere. Sukladno utvrđenom, odlučit će o daljnjim koracima iz nadležnosti policije", stoji u odgovoru Ministarstva unutarnjih poslova za Index. O cijelom slučaju za Index oglasilo i Ministarstvo pravosuđa:

"Ministarstvo pravosuđa i uprave ističe kako nije ovlašteno ocjenjivati činjenične okolnosti konkretnog slučaja radi njihovog podvođenja pod zakonski opis određenog prekršaja ili kaznenog djela. U kontekstu Vašeg upita slobodni smo generalno ukazati da kazneno djelo lažne uzbune iz članka 316. Kaznenog zakona, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju do tri godine, predstavlja lažno obavještavanje policije ili druge javne službe koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe. Izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojom se remeti mir i spokojstvo građana je u sferi prekršajne odgovornosti, odnosno kažnjivo je kao prekršaj kroz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji Zakon je u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova", odgovorili su.

Izdvojeno


Reci što misliš!