AKTUALNO / VIJESTI

"TEŽAK" PREKRŠAJ

Karlovački ugostitelj drastično kažnjen jer konobarici nije osigurao odmor - radila je do 2 iza ponoći, pa odmah potom jutarnju smjenu

Karlovački ugostitelj drastično kažnjen jer konobarici nije osigurao odmor - radila je do 2 iza ponoći, pa odmah potom jutarnju smjenu
Pixabay.com

Sud kaže da je kazna ublažena zbog smanjenih prihoda zbog pandemije koronavirusa.

Vlasnik kafića u Luščiću morat će platiti 3.000 kuna kazne, a poduzeće u sklopu kojega posluje njegov ugostiteljski objekt čak 12.000 kuna zato što nije osigurao svojoj konobarici neprekinuti odmor od 12 sati. Prekršajni sud koji je donio presudu navodi da je radila poslijepodnevnu smjenu od 15 sati do 2 iza ponoći, a onda potom jutarnju od 7 do 15 smjenu. Predmet je iz 2019. godine, ali je tek sad došlo do rasprave.

Jedan od razloga je i što se vlasnik kafića nije pojavljivao na sudu, pa je presuda donijeta bez njega, na temelju nalaza Državnog inspektorata te na temelju iskaza svjedokinje - oštećene radnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona je rekla da nikada nije dobila ugovor o radu, te je radila svaki dan i smjene do dva u noći su joj bile redovite. Raspored je radio direktor ili sami djelatnici između sebe. Okrivljeni je potpisao zapisnik tijekom inspekcijskog nadzora.

Pri odmjeravanju kazne sud je na strani okrivljenika kao olakotne okolnosti cijenio dosadašnju nekažnjavanost za slične prekršaje, okolnost da je rad u djelatnosti ugostiteljstva izuzetno otežan, a time i smanjeni prihodi radi epidemije koronavirusa, pa ime je primjenom novčane kazne ublažio ispod posebnog minimuma propisanih novčanih kazni, obrazložili su na sudu.

Izdvojeno


Reci što misliš!