AKTUALNO / VIJESTI

ZAJEDNO

Svećenici u Karlovcu molili za jedinstvo kršćana: Važno je da Krista slavimo jednim glasom i jednim srcem

Svećenici u Karlovcu molili za jedinstvo kršćana: Važno je da Krista slavimo jednim glasom i jednim srcem

Ekumenskom bogoslužju prisustvovali su svećenik vlč. Vedran Obućina i lektor Domagoj Krpan (Ortodoksna starokatolička provincija sv. Kristofora), te domaćini župnik vlč. Almir Pehlić i propovjednik-laik Domagoj Rade (Protestantska reformirana crkva).

Protestantska crkvena općina Karlovac bila je domaćin ekumenskog bogoslužja na kojoj su prisustvovali svećenik vlč. Vedran Obućina i lektor Domagoj Krpan (Ortodoksna starokatolička provincija sv. Kristofora), te domaćini župnik vlč. Almir Pehlić i propovjednik-laik Domagoj Rade (Protestantska reformirana crkva).

U priopćenju poslanom medijima navode:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prilikom bogoslužja svećenici su molili za jedinstvo crkve a kako bi molitvu potvrdili zajedno su se pričestili Tijelom i Krvi Gospodina Isusa Krista. Okupljene kršćane riječju je blagoslovio vlč. Vedran Obućina.

Ovom prilikom vlč. Vedran je izrazio radost što se kršćani mogu okupiti na molitvu i Euharistiju i pri tome pokazati javnosti da je crkva jedno u Kristu iako se na nju često gleda kao na podijeljenu: "Mi smo Crkva prvog milenija i uvijek smo djelovali kao jedna crkva i sada se tome želimo vratiti bez obzira što smo dio različitih jurisdikcija i tradicija. Važno je da Krista slavimo jednim glasom i jednim srcem".

Domaćin i župnik Protestantske crkvene općine Karlovac vlč. Almir Pehlić izjavio je kako je ovo prekrasna slika kršćanskog zajedništva koja se ne temelji samo na molitvi već i na uzajamnom poštovanju i evanđeoskoj radosti: "Ovaj čin zajedničkog blagovanja Večere Gospodnje je samo jedan pokazatelj da Crkva može i treba zajedno slaviti i častiti Isusa te ga zajednički navješćivati gradu Karlovcu, Hrvatskoj i čitavom svijetu. Ovo je prekrasan trenutak za sve nas koji živimo i uživamo blagoslove Svetoga Duha svakodnevno. Neka bi ovakvih zajedničkih bogoslužja bilo sve više na slavu Božju".

Iako su i druge crkve bile pozvane, njihovi predstavnici nisu bili prisutni na ekumenskoj molitvi i liturgiji za jedinstvo kršćana."

 

Izdvojeno


Reci što misliš!