AKTUALNO / VIJESTI

I opet...

Procurila tajna snimka! HDZ-ovci htjeli kupiti vijećnika: 'Jel' tebe zanima neka javna dužnost? Svi razgovori su otvoreni'

Procurila tajna snimka! HDZ-ovci htjeli kupiti vijećnika: 'Jel' tebe zanima neka javna dužnost? Svi razgovori su otvoreni'
Patrik Macek/PIXSELL

Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati i logistika iako zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika

Član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek odbijao je priznati da je nudio funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, Tušek je to nazvao "notornim lažima i glupostima". Ponavljao je da on i njegov stranački kolega Emil Gredičak koji vodi zagorski grad Oroslavje nisu nudili nikakve funkcije i financiranje kampanje.

No, 24 sata su objavila tajnu snimku koju je napravio Viktor Šimunić i koja pokazuje da je on govorio istinu. Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati, logistika, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika, ravnatelja Parka prirode Medvednica ili drugih javnih institucija. "Sve je na stolu", poručuje Tušek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, u Krapinsko-zagorskoj županiji je na vlasti SDP i vodi je njihov Željko Kolar. Tušek, koji vodi i županijski HDZ, došao je s idejom da Šimunić, kao čovjek već poznat javnosti, osnuje nezavisnu listu koja bi odnosila glasove SDP-u.

HDZ bi u kampanji u tajnosti pomogao, a onda, nakon izbora, kada budu formirali vlast, Šimunić bi bio dio njihova bloka. A za to bi mu se odužili unosnom funkcijom.

Razgovor je tajno snimio Šimunić, a prenosimo samo dio s 24 sata:

Tušek: U HT-u si , sad ja ne znam koji je tvoj profesionalni daljnji... dal' tebe zanima neka javna dužnost? Ak' te zanima i o tome možemo razgovarati, to sad ti moraš meni reći. Ja sam tebi u smislu kampanje spreman pomoći ljudski, logistički. Spreman sam, kak se zove. Da programski razgovaramo oko nečega. Šta bi mogel Savez za Zagorje, da se oko toga dogovorimo, jel tako ne? I kak se zove, nakon toga su sve,  svi razgovori su otvoreni. ....Ti mene razmeš.

Šimunić: Kaj ja imam od toga? Ja sam onda županijski vijećnik.

Tušek: Zašto bi ti bio županijski, ti možeš biti, recimo ti možeš biti potpredsjednik županijske skupštine.

Šimunić: Mogu biti, vau.

Tušek: Možeš biti..

Izdvojeno


Reci što misliš!