AKTUALNO / VIJESTI

BORBA S VIRUSOM

Danas stižu nove doze cjepiva protiv korone u Karlovačku županiju, masovno cijepljenje moglo bi početi tek krajem ovog mjeseca

Danas stižu nove doze cjepiva protiv korone u Karlovačku županiju, masovno cijepljenje moglo bi početi tek krajem ovog mjeseca
Željko Lukunić/PIXELL

U manjim sredinama punktovi će biti u redovnom sustavu zdravstva, dodatni punktovi u Ogulinu i Karlovcu

Novih 800 doza cjepiva protiv virusa COVID-19 u Karlovačku županiju stižu danas, namijenjene su socijalnom i zdravstvenom sustavu, a masovno cijepljenje počet će krajem ovog i idući mjesec.

Potvrdio je to za KAportal Branko Zoretić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, podsjetivši da je Zavod do sada distribuirao domovima zdravlja, domovima umirovljenika i bolnicama 2.450 doza cjepiva protiv COVID-19.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Oko 750 ljudi primilo je i prvu i drugu dozu, a još 600 njih dobit će drugu dozu ovog tjedna. Veće procjepljivanje bit će krajem mjeseca i u ožujku. U manjim sredinama punktovi će biti u redovnom sustavu zdravstva, a u Ogulinu i Karlovcu osigurani su i dodatni punktovi za veći obuhvat ljudi, što se očekuje krajem veljače i početkom ožujka, najavio je Zoretić.

Do sada je sve cjepivo pristiglo u Karlovačku županiju bilo Pfizerovo, a danas se očekuju prvih 300 doza Moderne Biotech i 500 doza Astra Zeneca.

- Navedene doze namijenjene su sustavu socijale i zdravstva. Ukoliko se zadovolje potrebe za navedeno, Zavod će početi spuštati cjepivo na primarnu zdravstvenu zaštitu, poručio je Zoretić.

Izdvojeno


Reci što misliš!