AKTUALNO / VIJESTI

HUMANOST BEZ GRANICA

Udruga Jak kao Jakov slavi 10. rođendan - dosad podijelili gotovo 3 milijuna kuna za 343 mališana oboljela od malignih bolesti

Udruga Jak kao Jakov slavi 10. rođendan - dosad podijelili gotovo 3 milijuna kuna za 343 mališana oboljela od malignih bolesti


Udruga Jak kao Jakov djeluje već punih 10 godina, od datuma 6. veljače 2011. kada je osnovana sa ciljem pomaganja djeci oboljeloj od malignih bolesti, a četiri mjeseca nakon odlaska Jakova Rubida, dječaka koji je inspirirao nastanak udruge.

U 10 godina rada udruga je pomogla 343 djece oboljele od malignih bolesti i njihove socijalno ugrožene obitelji iz cijele Hrvatske, te podijelila 2.903.416,00 kn humanitarne pomoći. U prošloj izuzetno teškoj godini za rad i djelovanje, volonterskim radom 103 volontera ostvareno je 3966 sati volontiranja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S radom udruga nastavlja i u ovoj godini i to otvaranjem Valentinovskog štanda u Lana centru od 11. do 14. veljače kojim se ujedno obilježava Dan djece oboljele od malignih bolesti (15. veljače) te pokretanjem nove humanitarne akcije "Ljubav za njih", kojom će se prikupljati pomoć za oboljelu i liječenju djecu sa područja pogođenih potresom.

Akcija će se odvijati virtualno te iz udruge pozivaju sve da se priključe i pomognu malenim pacijentima, koji su, osim što se bore sa teškim bolestima, suočeni sa svim teškoćama posljedica potresa.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!