AKTUALNO / VIJESTI

PREKO REDA?

Birač: Ima li Karlovac svoje Buriloviće i Borase, postoje indicije da "preko reda" cijepi i jedan karlovački liječnik, član HDZ-a

Birač: Ima li Karlovac svoje Buriloviće i Borase, postoje indicije da
Grgo Jelavic/PIXSELL

Kako kaže u novom priopćenju, u trenutku kad je evidentno da postoji nedovoljno cjepiva, dio hrvatske elite koristi svoj položaj i moć koju zbog tog položaja ima, a da bi stekao privilegije i u cijepljenju.

S nedostatkom cjepiva cijepljenje preko reda top tema je u Hrvatskoj. Žestoko je i na današnjoj tiskovnoj konferenciji gdje novinari pitaju članove Nacionalnog stožera tko je sve cijepljen preko reda, a navodno je tako do cjepiva došla i majka Alemke Markotić.

No ima li cijepljenja "preko reda" u Karlovcu pita se predvodnik gradske Nove ljevice Dimitrije Birač koji je čak izrazio i sumnju da se to čini upravo u karlovačkoj Općoj bolnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako kaže u novom priopćenju, u trenutku kad je evidentno da postoji nedovoljno cjepiva, dio hrvatske elite koristi svoj položaj i moć koju zbog tog položaja ima, a da bi stekao privilegije i u cijepljenju.

- Do mene je došla informacija prema kojoj cijepljenje preko reda prakticiraju i u našem gradu. Postoje vrlo ozbiljne indicije da je jedan ugledni liječnik, član vladajuće stranke koji je obnašao visoke političke dužnosti na lokalnoj i regionalnoj razini, direktno sudjelovao i sudjeluje u cijepljenju preko reda nekih viđenijih Karlovčana, svojih bliskih prijatelja (neovisno o dobi!), pa i članova vlastite stranke, rekao je Birač.

Stoga moli da se javno upita jesu jesu li na ovaj način potrošene neke od 2.450 doza cjepiva protiv COVID-19 koje su stigle ranije, te hoće li i na ovaj način biti potrošeno novih 800 doza cjepiva koje su došle ovaj tjedan?

- S obzirom na trenutne okolnosti prouzrokovane ovom nemilosrdnom korona-krizom gdje iz dana u dan sve jasnije da u našem društvu postoje oni jednakiji, oni koji se ne moraju pridržavati epidemioloških mjera, oni koji mogu raditi sve preko reda, pa tako i uzeti cjepivo namijenjeno stvarno rizičnim skupinama stanovništva – nalazimo se na putu da ljudi pokažu svoju najgoru stranu. Svejedno, dio mene i dalje želi vjerovati da su spomenute indicije netočne, rekao je Birač te dodao da Karlovac koji pripada svima nama, a ne samo nekima.

Izdvojeno


Reci što misliš!