AKTUALNO / VIJESTI

NAPOKON!

U Karlovačkoj županiji od sutra dozvoljeni posjeti domovima umirovljenika - susreti s obitelji mogući nakon četiri mjeseca

U Karlovačkoj županiji od sutra dozvoljeni posjeti domovima umirovljenika - susreti s obitelji mogući nakon četiri mjeseca

Dosadašnja odluka o zabrani posjete domovima za starije i nemoćne, odnosno izlaska korisnika van ustanova, od 15. 2. 2021. stavlja se van snage.

Domovima za starije i nemoćne u Karlovačkoj županiji od sutra su dozvoljeni posjeti.

Značit će to da će se korisnici domova sa članovima obitelji, rodbinom, prijateljima... moći vidjeti nakon puna četiri mjeseca: domovima za starije i nemoćne osobe te ostalim ustanovama socijalne skrbi na području Karlovačke županije posjeti su zabranjeni početkom listopada, nakon što se prvi put od početka epidemije koronavirus probio u jedan od domova za starije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da ta odluka od sutra ne vrijedi, potvrdio nam je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

- Dosadašnja Odluka Stožera civilne zaštite RH, kojom je po prijedlogu SCZKŽ uvedena nužna epidemiološka mjera zabrane posjete domovima za starije i nemoćne, odnosno izlaska korisnika van ustanova, od 15. 2. 2021. stavlja se van snage. Slijedom toga, na ustanove u sustavu socijalne skrbe na području Karlovačke županije, primjenjuju se opće mjere i preporuke koji donosi HZJZ, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a koje su objavljene na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U bitnome, istima se propisuju uvjeti i način posjeta korisnicima te mogućnost njihova slobodnog kretanja van ustanove, sukladno za to utvrđenim kriterijima u smislu preboljele bolesti COVID-19, odnosno primitka obje doze cjepiva, odgovorili su nam na upit iz Stožera.

Domovi posjete moraju organizirati uz poštivanje mjera zaštite od koronaviusa, od korištenja zaštitnih maski nadalje, te uz ograničeno trajanje.

U domovima za starije i nemoćne, te obiteljskim domovima u Karlovačkoj županiji smješteno je nešto manje od tisuću korisnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!