AKTUALNO / VIJESTI

POLICIJSKA POSLA

Šef karlovačke policije Darko Željković i njegov zamjenik vraćeni na posao - osmodnevnom istragom utvrđeno da su nevini

Šef karlovačke policije Darko Željković i njegov zamjenik vraćeni na posao - osmodnevnom istragom utvrđeno da su nevini
Miranda Cikotic/PIXSELL

Protiv njihovog trećeg kolege pokrenut je disciplinski postupak.

Načelnik PP Karlovac Darko Željković i njegov pomoćnik za kriminalističku policiju Robert Bregar nakon osmodnevne suspenzije vraćeni su na posao prošloga petka, doznaje KAportal.

Neslužbeno, ali pouzdano doznajemo da nisu utvrđeni propusti na kojima bi se moglo temeljiti pokretanje disciplinskog postupka, što je bio razlog udaljenju s posla. Protiv njihovog trećeg kolege pokrenut je disciplinski postupak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, njih trojicu obrađivale su njihove kolege iz Unutarnje kontrole MUP-a, koji su iz Zagreba pristigli u dva automobila i odmah ih udaljili iz službe, i to zbog "sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, odnosno dvojicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede opisane kao zloporaba položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlasti u službi, a za jednog se sumnja da je počinio težu povredu službene dužnosti opisanu kao nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije".

- Protiv sve trojice pokrenut je postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti. Vezano uz navedeni slučaj, policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje o kojem, zbog tajnosti izvida, u ovom trenutku ne možemo iznositi više pojedinosti - izvijestili su prije iz PU karlovačke, potvrđujući da je slučaj istraživao i USKOK.

Predmet istrage bilo je zapravo nedolično ponašanje kriminalističkog inspektora, koji je navodno napao jednu žensku osobu, a njemu nadređeni dvojac da mu je pomogao to zataškati. Istragom je, dakle, utvrđeno da mu nisu pomagali u zataškavanju (ne)djela.

Izdvojeno


Reci što misliš!