AKTUALNO / VIJESTI

RAD UDRUGA I USTANOVA

U Urbanom parku Hrvatskog doma potpisani ugovori za programe u kulturi za 2021. godinu - svi se nadaju mirnijim danima

U Urbanom parku Hrvatskog doma potpisani ugovori za programe u kulturi za 2021. godinu - svi se nadaju mirnijim danima

Na poziv su pristigle prijave za više od 100 programa, a u konačnici je sve kriterije zadovoljilo i novčanu potporu dobilo njih 47.

U Urbanom parku Hrvatskog doma potpisani su ugovori s ustanovama i udrugama koje su ostvarile sufinanciranje projekata temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje Programa javnih potreba u kulturi grada Karlovca za 2021. godinu.

Kako je istaknuto, na poziv su pristigle prijave za više od 100 programa, a u konačnici je sve kriterije zadovoljilo i novčanu potporu dobilo njih 47. Najveći broj programa, njih 18, odnosi se na glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost, 11 na književnu i nakladničku, sedam na inovativne prakse i međunarodnu suradnju, šest na vizualne umjetnosti, a pet na dramsku, plesnu i izvedbenu djelatnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon prošle godine koja je bila zaista teška za sve pa tako i za udruge u kulturi, nadamo se da ćemo ove godine ipak uspjeti barem donekle pomoći vaš rad, kao i da vas cijela ova situacija nije dovela u tako teške probleme da je upitno vaše daljnje djelovanje. Mi smo za ovu namjenu izdvojili 1,75 milijuna kuna, ali sredstava će biti i nešto više zahvaljujući natječajima gradskih tvrtki pa vjerujem da će ukupna sredstva biti taman negdje oko 2 milijuna kuna, možda i malo više, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!