AKTUALNO / VIJESTI

opravdana sumnja

Uhitili su 58-godišnjaka koji je bludničio nad nemoćnom osobom, ali neće u istražni zatvor: Sudac istrage odredio mu je samo zabranu približavanja žrtvi

Uhitili su 58-godišnjaka koji je bludničio nad nemoćnom osobom, ali neće u istražni zatvor: Sudac istrage odredio mu je samo zabranu približavanja žrtvi
foto ilustracija - arhiva KAportala

Osumnjičenik je iz jednog mjesta na području Karlovačke županije

 


Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu tereti 58-godišnjeg muškarca s područja Karlovačke županije da je počinio kazneno djelo bludnih radnji. Muškarac je uhićen, ali nije završio u istražnom zatvoru, jer je sudac istrage Županijskog suda smatrao da će biti dovoljne mjere opreza, te je osumnjičenika pustio na slobodu.

- Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je 23. veljače 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela bludne radnje. Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnji osumnjičenik 22. veljače 2021. počinio navedeno kazneno djelo na području Karlovačke županije - kažu u tužiteljstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv 58-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog i protiv 58-godišnjaka odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, najavili su, uložit će žalbu protiv odluke suca istrage. Kako se sumnja, muškarac je počinio kazneno djelo, kako to opisuje zakon, "prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje".

Izdvojeno


Reci što misliš!