AKTUALNO / VIJESTI

lažnjaci

Hrvatska najavljuje rigoroznije kontrole diploma iz BiH i Srbije. RTL provjerio što se poduzima u slučajevima lažnih diploma koje su dobivali i Hrvati

Gradonačelnik tvrdi da sporne diplome imaju i neki moćnici u entitetu.

  Da poput predsjednika HGK Luke Burilovića i mnogih drugih steknete diplomu na nekom od spornih privatnih fakulteta u BiH, i da vam se ista automatski prizna u Hrvatskoj, uskoro više nećete moći.

Ministarstvo obrazovanja priprema pravilnik prema kojem će Agencija za znanost i visoko obrazovanje dobiti sve ovlasti propitivati vrijednosti diploma stečenih u zemljama izvan Europske unije. Jedini problem, za razliku od inicijative prethodne ministrice, pravilnik se neće primjenjivati retrogradno. Je li sve usuglašeno s vlastima u Banjoj Luci - ondje je provjerio Petar Panjkota.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zgradi blizu centra Banja Luke nalazi se Univerzitet za poslovne studije, ali i škole za ples na šipki. Ovdje je diplomu steklo 156 hrvatskih državljana.

Da se na ovom, kao i na još nekim privatnim fakultetima u Banja Luci, filuju lažne diplome još je lani rekao i sam Milorad Dodik, uz ispriku hrvatskoj državi što su neki njezini državljani na taj način stekli diplome i obećanje da će sve to poništiti.

Izdvojeno


Reci što misliš!