AKTUALNO / VIJESTI

BIRAČ NA GAZI

Je li Gaza najzapušteniji karlovački kvart? Tri tisuće stanovnika s jednim malim dućanom, nemaju ni bankomat...

Je li Gaza najzapušteniji karlovački kvart? Tri tisuće stanovnika s jednim malim dućanom, nemaju ni bankomat...

- To je kvart koji je prepušten samom sebi i možda najizoliraniji kvar. Izoliran je između dviju rijeka, i tu se pokazuje problematična politika ove gradske vlasti, a to je neravnomjeran razvoj, rekao je Birač.

- Na samo nekoliko minuta pješice od centra Karlovca dolazimo u gradsku četvrt u kojem je kao na Divljem zapadu, rekao je Dimitrije Birač, predsjednik karlovačke organizacije Nove ljevice i moguće jedan od kandidata za gradonačelnika Karlovca na predstojećim lokalnim izborima, ponovo je u obilasku s ciljem da ukaže na aktualne svakodnevne probleme građana. 

Ovog puta je došao na Gazu za koju kaže da je najstarije ali i najzapuštenije karlovačko naselje. To je nažalost činjenica, jer svatko se u to može i sam uvjeriti. Nakon prolaska pored opasnih i ruševnih palača ulazi se u karlovačku svojevrsnu "zonu sumraka". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U razgovoru s ljudima čujem da ovdje ima puno problema, to je kvart koji je prepušten samom sebi i možda najizoliraniji kvar. Izoliran je između dviju rijeka, i tu se pokazuje problematična politika ove gradske vlasti, a to je neravnomjeran razvoj, rekao je Birač. 

Kaže da s jedne strane imamo ulaganja na periferiju Karlovca, a u kvart u neposrednoj blizini centra grada se ne ulaže niti jedna kuna.

- Kako se mogu stvari popraviti prvo je ono što Gažani godinama traže. To je pješački most prema Baniji a koji bi daleko smanjio vrijeme da se dođe na Baniju i obrnuto i na neki način revitalizirao taj kvart. Investirajte u pješački most, kaže Birač. 

S druge strane smatra da bi se trebala provesti i plinofikacija ove četvrti. Gotovo sve stambene zgrade se griju na drva. Dvjestotinjak stanova imaju grijanje na drva, i s druge strane najveći dio zgrada nije obnovljen energetski. 

- Potrebna nam je politika koja će ići u interesu svih građana pa tako i stanara i stanarki najstarijeg naselja, starijeg i od Karlovca. Provucite taj plinovod i investirajte u pješački most, ojačajte napore za razvojem svih karlovačkih kvartova, kaže Birač.

Vijećnik u gradskoj četvrti Gaza Božidar Jurajevčić rekao je da Gažani imaju i problem s parkirnim mjestima.

- Drugi problem je što imamo samo jednu trgovinu, a trebao bi nam neki veći market, ima prostora, kao i za poštu i za bankomat. Ljudi su stari ne mogu ići do pošte, a na Baniji ih ima šest. Gaza ima tri tisuće stanovnika i ako nismo zavrijedili trgovinu, ne znam tko je, zaključio je Jurajevčić.

Tiskovnu konferenciju pogledajte ovdje...

Izdvojeno


Reci što misliš!