AKTUALNO / VIJESTI

nema labavo

Gorak okus karlovačkog Adventa: Ugostitelju presuđena novčana kazna od čak 15.000 kuna zbog nepravilnosti u njegovoj drvenoj kućici

Gorak okus karlovačkog Adventa: Ugostitelju presuđena novčana kazna od čak 15.000 kuna zbog nepravilnosti u njegovoj drvenoj kućici

Advent u Karlovcu prošle godine nije održan, a onaj sjajni iz 2019. godine nikako po dobru neće pamtiti jedan zagrebački ugostitelj, koji je tada u Karlovcu usluživao hranu. Ovih dana na Prekršajnom sudu u Karlovcu mu je odrezana kazna od čak 15.000 kuna (12.000 poduzeću, a 3.000 njemu kao odgovornoj osobi).

U drvenoj montažnoj kućici 19. prosinca 2019. godine na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, naime, radilo je njegovo dvoje zaposlenika te tom prilikom nisu imali valjane, odnosno uredno ovjerene sanitarne iskaznice. U tom trenutku na vrata im je pokucao sanitarni inspektor Državnog inspektorata. Kako nisu imali sanitarnih iskaznica, automatski je zatvorio objekt. Sutradan su ga kontaktirali vlasnici, koji su angažirali novu djelatnicu, te je objekt nastavio s radom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor poduzeća nije se odazivao na pozive suda, pa je u dokaznom postupku saslušan samo sanitarni inspektor kao svjedok optužbe. On je ponovio sve ono što je sadržano u njegovom zapisniku s intervencije te je kazao i kako je prostor u kojemu su radili ovi ugostiteljski djelatnici bio neodržavan, prljav i neadekvatno očišćen.

-Temeljem iskaza saslušanog svjedoka i zapisnika o inspekcijskom nadzoru kojima sud u cijelosti poklanja vjeru jer je iskaz svjedoka detaljan, po ocjeni suda objektivan jer svjedok nije ni u kakvom privatnom odnosu sa okrivljenicima, a zatečeno stanje je utvrdio neposrednim zapažanjem, te odmah izdao usmeno rješenje o privremenoj zabrani rada u tom objektu, te što se njegov iskaz u cijelosti podudara sa podacima iz zapisnika sačinjenog pri vršenju inspekcijskog nadzora - obrazložio je Prekršajni sud u Kalovcu svoju presudu.

Izdvojeno


Reci što misliš!