AKTUALNO / VIJESTI

ŽIVOT S KORONOM

Brojke ne idu u dobrom smjeru. Ako se tako nastavi, upitno je što će biti s popuštanjem mjera: 'Najgore je kad se opustite...'

Očekuje se da bi premijer danas na sjednici Vlade trebao objaviti koje će se sve mjere popustiti od idućeg ponedjeljka

Vidimo da brojke ponovno ne idu u dobrom smjeru. Ako se tako nastavi, upitno je što će biti s popuštanjem mjera od prvog ožujka. 

Iz Stožera kažu da ne žele otvarati pa zatvarati. Unatoč svemu, ugostitelji su već počeli s pripremama svojih terasa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proljetno čišćenje terase kafića u Puli je u tijeku. Zbog sve glasnije mogućnosti otvaranja terasa od 1. ožujka - vlasnici ugostiteljskih objekata krenuli su s pripremama, a otvaranju se nadaju i gosti.

"Ovo je jedan korak prema naprijed, prema sezoni. Moramo se spremiti svi i s radnicima smo tri mjeseca zatvoreni, moramo se pokrenuti i kadar za ljeto posložiti", kaže vlasnik ugostiteljskog objekta Ron Biteri.

"Odlazak na terasu mi znači mnogo jer tamo dobijem i jastuk, šećer, žličicu i osmijeh od konobara. Ovdje toga sve nema", dodaje Nada Jodanović iz Pule.

Splitske terase su pod ključem, a na ovim stolicama gosti nisu sjedili već mjesecima. Uoči potencijalnog popuštanja mjera, ugostitelji već gledaju i prema turističkoj sezoni.

"Mi konkretno u oba lokala nemamo puno štekata, posao nam ne može samo o tome ovisiti, ali će sigurno biti nekog pomaka prema naprijed pa se nadamo da će dolaziti neke konkretnije mjere, odnosno otvaranje cijelog lokala", jasno će vlasnik ugostiteljskog objekta Luka Bokavšek.

Još prošlog tjedna pojavio se optimizam oko popuštanja mjera, ali blagi rast broja novooboljelih sada tjera Stožer na premišljanje - jer što ako se otvore terase, a onda zbog mogućeg većeg rasta dođe do novog zatvaranja kroz nekoliko tjedana.

"Pa i o tome smo govorili da je najbolje izbjeći taj pristup otvori zatvori. Mislim da smo mi u RH bili najdosljedniji u izbjegavanju takvog pristupa. Mi bismo voljeli da nam mjere traju što duže. U smislu, ako nešto otvorimo da se to ne zatvori za nekoliko dana ili za tjedan ili dva", kaže načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Ukoliko dođe do popuštanja mjera, Stožer će izaći i s novim pravilima ponašanja za građane i ugostitelje.

"Najgore je kad se opustite i mislite neće baš mene i neće baš danas. To je, ja mislim, kad bi se radila i mogla radit neka vrsta statistike najviše zaraženih bi bilo iz te statistike ja sam mislio da me danas neće, virus ukoliko je sigurno neće oprostit nikome", poručuje Božinović.

Očekuje se da bi premijer sutra na sjednici Vlade trebao objaviti koje će se sve mjere popustiti od idućeg ponedjeljka.

Izdvojeno


Reci što misliš!