AKTUALNO / VIJESTI

NEBRIGA ZA BAŠTINU

Devastirana palača u Radićevoj prijeti prolaznicima ali i stanarima - noćas s nje letio dio krova, srećom nitko nije stradao

Devastirana palača u Radićevoj prijeti prolaznicima ali i stanarima - noćas s nje letio dio krova, srećom nitko nije stradao

Povijesna zgrada nalazi se pod strogom zaštitom konzervatora, a njezini stanari već godinama upozoravaju na vrlo loše stanje cijelog zdanja.

Koliko ruševna i devastirana karlovačka Zvijezda može biti opasna po prolaznike odavno znamo, kao i da je nedavni potres još više razvalio ionako zubom vremena ali i nebrigom načete zgrade. 

Noćas ili jutros odlomio se dobar dio krovića na palači Drašković u Radićevoj ulici, a sva sreća da se u tom trenutku nitko od prolaznika tu nije našao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povijesna zgrada nalazi se pod strogom zaštitom konzervatora, a njezini stanari već godinama upozoravaju na vrlo loše stanje cijelog zdanja. Nakon potresa dobila je oznaku neuporabljivosti za stanovanje, no njezini stanari jednostavno nemaju gdje otići. 

Kada će ovo zdanje, u kojoj je živio i poznati Ilirac grof Janko Drašković biti obnovljeno trenutno nitko ne zna. Možemo se samo nadati da se palača koja se smatra najvrijednijim primjerom klasicizma u Karlovcu, neće urušiti sama od sebe i nekoga odvući u smrt. 

Izdvojeno


Reci što misliš!