AKTUALNO / VIJESTI

JOŠ SE UTVRĐUJE

Koliki su stvarni razmjeri štete od potresa u Karlovačkoj županiji? Do sada utvrđena šteta na 1.560 objekata u visini 170 milijuna kuna

Koliki su stvarni razmjeri štete od potresa u Karlovačkoj županiji? Do sada utvrđena šteta na 1.560 objekata u visini 170 milijuna kuna

Šteta će precizno biti utvrđena do 23. ožujka

Prosinački potres u Karlovačkoj županiji oštetio je 1.560 objekata, od kojih 950 u Karlovcu. Preliminarna šteta je oko 170 milijuna kuna, a do 23. ožujka bit će preciznije utvrđena.

Kazala je to dožupanica Martina Furdek Hajdin, podsjetivši da je Karlovačka županija za 11 jedinica lokane samouprave proglasila stanje elementarne nepogode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost županija je dobila 5 milijuna kuna i u dogovoru sa svim jedinicama lokalne samouprave napravili preraspodjelu: Karlovcu 2,2 milijuna kuna, Lasinji 500.000, Vojniću 250.000; prva financijska sredstva su za hitne mjere sanacije, rad statičara i timove na terenu, operativne snage, rekla je Furdek Hajdin.

Napomenula je da je bilo angažirano oko 100 inženjera, najviše na području Gline i u Karlovačkoj županiji, te da se očekuju i daljnja sredstva za sanaciju posljedica potresa.

- EU je dodijelila sredstva našoj domovini, za sada veći dio otišao prema Zagrebu za sanaciju posljedica potresa iz ožujka prošle godine. Očekujemo i nacionalna i EU sredstva za sanaciju, ali ako ostane i 170 milijuna kuna nije malo, podsjetila je Furdek Hajdin.

U cijeloj toj situaciji, koja nije dobra, ali je puno, puno bolja nego u susjednoj Sisačko-moslavačkoj županiji, po njenim riječima, dobro je što je ljude trebalo iseliti iz samo pet objekata; dio je kod rodbine, jedna obitelj koristi hotelski smještaj, ali za nikoga nije trebalo naručivati kontejnere.

Izdvojeno


Reci što misliš!