AKTUALNO / VIJESTI

NELOGIČNE MJERE?

Hoće li se zaista u ponedjeljak otvoriti sportski centri: 'Nogomet bez kontakta - nije nogomet'

Hoće li se zaista u ponedjeljak otvoriti sportski centri: 'Nogomet bez kontakta - nije nogomet'

Kontaktni sportovi mogu se trenirati ali - bez kontakta

Blaže mjere koje stupaju na snagu od ponedjeljka dopuštaju otvaranje i zatvorenim sportskim centrima. No uz stroge i, kako i treneri i igrači kažu, - nelogične mjere. Jer kontaktni sportovi mogu se trenirati ali - bez kontakta. Neki sportski centri zato bi moglo ostati zatvoreni. 

U prostoru gdje je do sada istovremeno moglo trenirati 35-ero djece, od ponedjeljka moći će ih biti samo desetero. Taekwondo će moći trenirati ali bez kontakta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Taekwondo je kontaktni sport, a morat ćemo trenirati bez kontakta. Neće biti sparinga, djeca se neće moći boriti, neće biti grupnih igara. Sve će se svesti na rad u mjestu, kao kad smo imali online treninge koje smo provodili prije 2 tjedna", rekao je trener Taekwondo kluba Ion Ivan Petošić. 

"Tek ćemo sada početi zbrajati gubitke"

U dvorani nisu bili tri mjeseca, a sada se vraćaju pod novim uvjetima, još je puno posla ali za prvi trening u dvorani do ponedjeljka će biti spremni.

"Tek ćemo sada početi  zbrajati gubitke. Mnogo ih nije bilo na online treninzima ni na treninzima na otvorenom tek kad se ovo pokrene znat ćemo koliko ih je izgubilo motive i naviku redovitog treniranja", rekao je Petošić.

I košarka će se moći  trenirati u dvorani, ali bez igranja. Trener mladih košarkaša Cedevite kaže, kao i svi treninge će novim uvjetima prilagoditi. 

"Važno je da su nas pustili u dvorane  jer pritisak roditelja i djece zadnja tri mjeseca bio je ogroman, kad ćemo, kad ćemo. Neke stvari se u sportu ne mogu nadoknaditi, mi smo do sada izgubili možda i cijelu generaciju sportaša. Dočekali smo ovo s velikim olakšanjem ali daleko je to od onoga što bi željeli", rekao je voditelj Škole košarke Cedevita Junior Dejan Jovović. 

Trenirati se u dvoranama može pod uvjetom da nema kontakta i da se za svakoga sportaša osigura najmanje 20 metara četvornih površine. Svlačionice i tuševi ne smiju se koristiti ako to nije nužno. 

Mnogi će ostati zatvoreni

Mnoge je dvorana i sportskih centara koji će ostati zatvoreni pogotovo oni gdje treniraju rekreativci. Ova  dvoranu za mali nogomet prazna je gotovo 100 dana.

"Nogomet bez kontakta nije nogomet i nema svrhe uopće otvarati. Ako otvorimo naše stranice bočne i onda prođemo kao otvoreni teren možda bi nam mogli dopustiti  da se igra s kontaktom mogli bi, ali to ćemo još vidjeti", kazao je voditelj sportskog centra Mario Kršek. 

Jer vježbanje udaraca i pucanje na gol je dopušteno ali igranje nogomete ne.

Izdvojeno


Reci što misliš!