AKTUALNO / VIJESTI

POZLILO MU NA VEČERI

Dramatična ispovijest liječnika koji je reanimirao Bandića: 'Bili smo kod prijatelja na večeri i samo se srušio sa stolice...'

Dramatična ispovijest liječnika koji je reanimirao Bandića: 'Bili smo kod prijatelja na večeri i samo se srušio sa stolice...'
Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Milan Bandić imao je jaki srčani udar, no dok je stigla hitna pomoć još je bio živ

Gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo je sinoć tijekom večere te je preminuo od srčanog udara u 66. godini. 

Razgovarali smo s liječnikom koji se našao na večeri gdje je Bandiću pozlilo i koji ga je oživljavao, no on je kazao da su bili u kući jednog prijatelja na večeri. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dr. Gzim Redžepi radi kao pulmolog u bolnici i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.

"Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je", kazao je dr. Redžepi dodajući da misli da je bilo oko 11:15. 

"Hitna je došla za 3, 4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati", kazao je dr. Redžepi.

Liječnik Redžepi kaže kako mu je bilo jako teško reanimirati prijatelja bez obzira na to što je liječnik po zanimanju: "U pravilu doktori nikad ne liječe prijatelje i obitelj i nije to baš ugodno za reanimirati prijatelja. Kada se zateknete tamo i da niste doktor započeli biste nešto raditi."

Reanimacija nije uspjela te je Zagreb preko noći ostao bez čelnog čovjeka. 

Grad će do izbora voditi gradonačelnikova zamjenica Jelena Pavičić Vukićević.

Izdvojeno


Reci što misliš!