AKTUALNO / VIJESTI

DOBAR PROGRAM

Zaželi II donosi posao za 50 žena i skrb o 300 starih i nemoćnih korisnika - trajat će do svibnja iduće godine

Zaželi II donosi posao za 50 žena i skrb o 300 starih i nemoćnih korisnika - trajat će do svibnja iduće godine
foto arhiva

Iz EU stiže 85 posto novca, ostatak iz državnog proračuna

- Nadam se da ćemo i ovaj projekt uspješno provesti i razveseliti ljude, što zapošljavanjem, što pružanjem pomoći, kazala je Branka Hastor, ravnateljica GD Crvenog križa Karlovac, najavljujući provođenje projekta Zaželi II.

Njime će do svibnja iduće godine 50 žena, sada nezaposlenih, a i inače iz skupina teško zapošljivih, biti zaposleno, odnosno, brinuti o 300 korisnika, mahom starih i nemoćnih, pomažući im u kući, odlasku liječniku, nabavi namirnica...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavak je to lani završenog Zaželi, a ovaj put zajedno će ga provoditi, uz karlovački Crveni križ, Zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, Grad Karlovac, Općina Draganić, te Crveni križ u Vojniću.

- Provodit će se na području Karlovca, Lasinje, Draganića i Vojnića. Predviđeno je i da 30 žena bude educirano za zanimanja koja su tražena; žene koje su radile u prošlom programu, sada su zaposlene kao njegovateljice, napomenula je Hastor.

Projekt je vrijedan 4,5 milijuna kuna, od kojih 85 posto bespovratno stiže iz Europskog socijalnog fonda, dok 15 posto daje država.

Izdvojeno


Reci što misliš!