AKTUALNO / VIJESTI

OBVEZNO TJEDNO TESTIRANJE

Susjedna Slovenija u strahu od novih sojeva virusa pooštrava granične mjere, na udaru ponovno stotine hrvatskih prekograničnih radnika

Susjedna Slovenija u strahu od novih sojeva virusa pooštrava granične mjere, na udaru ponovno stotine hrvatskih prekograničnih radnika

Zbog aktualne epidemiološke situacije, stanovnici pograničnih područja još neko vrijeme bit će na udaru dvostrukih mjera, kako onih od strane vlastite države, tako i onih iz susjedne.

Ponovni porast slučaja novozaraženih koronavirusom, nagnao je susjedne slovence na pooštravanje režima prelaska granice, kako na unutarnjim tako i na vanjskoj šenegnskoj granici.

Kako je najavio slovenski ministar Aleš Hojs na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, slovenska vlada je posebno zabrinuta zbog sojeva uvezenih iz Južne Afrike i zemalja u kojima su neki sojevi neistraženi i ne poznato je kako će reagirati na cjepivo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novim graničnim kontrolama bit će ponovno najviše pogođeni nekoliko stotina hrvatskih dnevnih radnih migranata, kao i dvovlasnici zemljišta u pograničnim područjima, koji će prilikom ulaza u Sloveniju morati priložiti negativni PCR ili antigenski test jednom tjedno. Slovenski ministar Hojs najavio je kako ova odluka stupa na snagu tek 15. ožujka kako bi se otvorila mogućnost organiziranja punktova za testiranje.

Ponovimo, kako je ovakvu odluku slovenska vlada uvela i prije mjesec dana i povukla u roku od 24 sata, nakon što se većina hrvatskih prekograničnih radnika testirala ili na radnom mjesto u organizaciji poslodavaca ili u Domu zdravlja Ozalj i Karlovac. Da li će i dalje hrvatski radnici biti obvezni sami snositi troškove testiranja od 20 eura ili 150 kuna, više će se znati u narednim danima, no činjenica je kako će stanovnici pograničnih područja još neko vrijeme biti dvostruko pogođeni strogim epidemiološkim restrikcijama, kako od strane svoje države tako i one susjedne.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!