AKTUALNO / VIJESTI

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Prijepodne u znaku razvedravanja: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Na istoku barem djelomice sunčano pošto još nakratko može biti nešto malo zaostalih oblaka

Zahvatila nas je jučer krajem dana jedna brza hladna fronta, donijela nešto oborina i nagli pad temperature, ali već danas odmiče dalje na jugoistok kontinenta. Jača greben anticiklone koji će osigurati i par stabilnih dana.

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono malo preostalih oborina uz frontu se uglavnom ispadalo još u noći, a ujutro će ostati samo nešto promjenjive naoblake u Slavoniji i Dalmaciji, tek uz malu vjerojatnost za koju kap kiše. Prijepodne tako u znaku razvedravanja i jakog vjetra. Puhat će većinom umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na moru olujna, pod Velebitom na udare orkanska bura. Pritom će biti osjetno hladnije, kako na kopnu, tako i na moru, osobito na vjetru.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, čak i vedro. Još uvijek uz slab do umjeren sjeveroistočnjak, a bit će i uz najviše 7-8 °C.

Na istoku barem djelomice sunčano pošto još nakratko može biti nešto malo zaostalih oblaka, uglavnom u Posavini, ali suho. Sjeverac postupno u slabljenju, a temperatura uglavnom oko 7 °C.

U Dalmaciji nastavak razvedravanja, a postupno će i bura slabjeti. Temperatura malo niža nego jučer, osobito u zaobalju, ali će se svakako činiti hladnije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano i vedro s još uvijek jakom na udare olujnom, u velebitskom kanalu orkanskom burom. No, i ovdje će ona postupno slabjeti, značajnije krajem dana. Temperatura niža, oko 10 °C uz more i na otocima, a u gorju tek malo iznad nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi smirivanje vremena, na kopnu pretežno sunčano, suho, svježe, ali nakon prilično hladnog jutra, osobito u nedjelju i ponedjeljak kada se očekuju i izraženiji minus. Samo prolazno malo više oblaka u utorak. Nova promjena s južinom i kišom slijedi od četvrtka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru će bura oslabjeti u nedjelju. Nešto više oblaka se očekuje u novom tjednu, uglavnom u utorak uz malo kiše, većinom u Dalmaciji. Od četvrtka vrijeme po južini i kiši, ali će prije toga još jednom nakratko zapuhati bura i tramontana, čini se ipak slabije nego u dane vikenda. Temperatura primjerena za ovo doba godine.

Vikend nam dakle donosi sunčanije i svježije prilike, u skladu s kalendarom, ali svakako računajte na vjetrovitu subotu, osobito na moru gdje će svakako biti ograničenja, a moguće i prekida u cestovnom i pomorskom prometu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!