AKTUALNO / VIJESTI

DAROVI PRED IZBORE?

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo projekte lokalnih jedinica u Karlovačkoj županiji u vrijednosti preko 5 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo projekte lokalnih jedinica u Karlovačkoj županiji u vrijednosti preko 5 milijuna kuna
foto ilustracija - Barilović

Od ukupnog iznosa fonda vrijednosti 114 milijuna kuna, općine i gradovi u Karlovačkoj županiji za provedbu lokalnih projekata mogu računati na financijsku podršku Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 5,4 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova objavilo je listu odobrenih projekata lokalnih jedinica i županija u tri programa podrške razvoju. U ukupnom fondu od gotovo 114 milijuna kuna, općinama i gradovima u Karlovačkoj županiji za provedbu svojih aktualnih projekata, njih ukupno 24 prijavljenih, odobrena su financijska sredstva u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna.

Najveći fond, od gotovo 65 milijuna kuna, ima program održivog razvoja lokalne zajednice, iz kojeg je odobreno 14 lokalnih projekata u Karlovačkoj županiji, u iznosu od svega nepunih 4 milijuna. Najveći pojedinačni iznos sredstava iz ovog programa osiguran je za županijski projekt sanacije Područne škole Lucije Capan u Tounju u iznosu od 400 tisuća kuna. Značajnija sredstva može očekivati i Općina Barilović za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Osnovne škole u iznosu od 350 tisuću kuna te Općine Josipdol i Vojnić po 300 tisuća kuna za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta odnosno obnovu zgrade stare škole u Modrušima. Ostatak općina u Karlovačkoj županiji mogu računati tek na pojedinačne iznosu od 150 – 250 tisuća kuna, dobrim dijelom prijavljene za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za program podrške brdsko planinskim područjima, Vlada Republike Hrvatske u tekućem proračunskom razdoblju osigurala je iznos od 25 milijuna kuna. U Karlovačkoj županiji dodatna sredstva unutar programa u iznosu od 150 tisuća kuna osigurali su Grad Ogulin za projekt rekonstrukcije pločnika, te Općine Rakovica i Plaški za uređenje općinske zgrade odnosno modernizaciju nerazvrstanih cesta. Dok iznos od 300 tisuća kuna odobren je za investiciju izgradnje školskog sportskog igrališta u Josipdolu te izgradnju nogostupa u općini Saborsko.

Sukladno programu podrške regionalnom razvoju, usmjeren općinama, gradovima i županijama, koje se prema stupnju razvijenosti nalaze u zadnjoj četvrtini iznadprosječno razvijenih jedinica lokalne samouprave, u Karlovačkoj županiji pozitivno svjetlo i jedan od rijetkih prijavljenih projekata je onaj iz Grada Ozlja. Odobrena sredstva u iznosu od 350 tisuća kuna Grad Ozalj planira utrošiti za izgradnju nogostupa u mjestu Jaškovu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!