AKTUALNO / VIJESTI

STRANKA DAJE NJIMA, ONI NJOJ

HDZ prikupio najviše donacija u prošloj godini, u Karlovačkoj županiji najviše se "isprsio" ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković, s uplatom od 30 tisuća kuna

HDZ prikupio najviše donacija u prošloj godini, u Karlovačkoj županiji najviše se
PIXELL

Tvrtke iz Karlovačke županije u prošloj su godini na račun HDZ u obliku donacija uplatile iznos od 81 tisuću kuna, dok su istaknuti lokalni HDZ-ovci izdvojili zajednički 65 tisuća kuna.

S prvim danom ožujka zaključen je rok za predaju redovitih godišnjih financijskih izvještaja političkih stranaka i nezavisnih zastupnika. Hrvatska demokratska zajednica već po običaju prikupila je najveći broj pojedinačnih donacija u protekloj godini, ukupno gotovo 780 tisuća kuna u novcu. Dobar dio prihoda, kao i prijašnjih godina, osigurale su tvrtke iz Karlovačke županije ali i istaknuta lica lokalnog HDZ-a.

Pa su tako novčanu podršku, u obliku donacija, za političko djelovanje trenutno vladajuće stranke u Hrvatskoj uplatile karlovačke tvtke Gradiv d.o.o u iznosu od 2 tisuće kuna, LAV-1985 d.o.o. s 9 tisuća kuna, B.T.C. d.o.o. i Grgurić Gradnja d.o.o. po 10 tisuća kuna, dugoreška Arkada d.o.o., Niskogradnja d.o.o. te Dolomit – proizvodno prometna zadruga i Aquaestil plus d.o.o. u iznosu po 20 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najvišu pojedinačnu donaciju u Karlovačkoj županiji, HDZ je primio od ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Turkovića u iznosu od 30 tisuća kuna što je i najveći mogući iznos kad su donatori fizičke osobe. A stranku su donirali i županijski pročelnici, Marija Šćulac Medić s 15 tisuća kuna, te Kristijan Čujko s 10 tisuća kuna.

Njima su se pridružili i vodeći ljudi županijskog HDZ-a Branko Zoretić, Tomislav Lipoščak, Jure Katić, Alen Halar te Nada Murganić s uplatom od 2 tisuće kuna. Simboličnih 500 kuna donirala je i sadašnja dogradonačelnica Karlovac Andreja Navijalić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!