AKTUALNO / VIJESTI

vremenska prognoza

Nakon kiše i hladnijeg zraka, dolaze nam stabilnije vremenske prilike. Saznajte kakve će biti temperature

Dosta sunca poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a uskrsni ponedjeljak bit će topliji uz južinu

 

Nakon ciklone koja je jučer donijela kišu, u gorje snijeg, a posvuda hladniji zrak, sa zapada će jačati greben anticiklone. To znači nešto stabilnije vremenske prilike danas i sutra.

DANAS DO KRAJA DANA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zato će u takvim okolnostima uskrsno prijepodne biti djelomice sunčano, na istoku i jugu uz mogućnost još za malo kiše, u gorju snijega, ali posvuda vjetrovito i prilično hladno. Uz obalu će puhati još bura s jakim udarima, pod Velebitom i Biokovom s olujnim. U unutrašnjosti će sjeverac pojačavati osjet hladnoće.

Dosta sunca poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali uz povremeno više oblaka mogući su poneki lokalni pljuskovi. Puhat će slab sjeverni vjetar, a uz temperaturu od 10 do 12 °C bit će prilično hladno!  Na istoku zemlje slično,  djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku lokalno može biti malo kiše ili kratkotrajnih pljuskova , izglednije duž Posavine. Uz temperaturu oko 10 °C i sjeverac bit će hladno. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti nedjeljno blagdansko popodne sunčano, nerijetko i vedro, ali uz jake do olujne udare bure prohladno popodne uz maksimalce oko 16 °C. Vjetar će postupno slabjeti, navečer sasvim posustati. Na sjevernom Jadranu popodne sunčano, a u gorju uz više oblaka. Bura će se smirivati, no još sredinom dana valja računati na mjestimice jake udare pod Velebitom. Temperatura uz obalu od 12 do 14 °C, u gorju ispod 10 °C.

IDUĆI TJEDAN:

Uskrsni ponedjeljak topliji uz južinu. No, u utorak je vrlo izgledno zahladnjenje, sa sjevercem i snijeg, u gorju konkretniji snježni pokrivač. No, nakon premještanja frontalnog sustava dalje od naših krajeva slijedi razvedravanje, ohlađivanje i mraz. Spomenuta promjena zahvatit će u utorak i Jadran, bit će nove olujne bure, na jugu juga, kiše, pljuskova, ali moguće i snijega. Drugi dio tjedna mirniji, ali i dalje svjež.

Unatoč vjetrovitosti i prohladnim blagdanskim danima, pokušajte što bolje iskoristiti djelomice sunčan Uskrs i ponedjeljak, prije pravog naleta zime.

Izdvojeno


Reci što misliš!