AKTUALNO / VIJESTI

KORONAŠKOLA

Online ili? Sutra će biti poznato kako će se provoditi nastava u Karlovačkoj županiji - ministar Fuchs objavio da u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ide online

Online ili? Sutra će biti poznato kako će se provoditi nastava u Karlovačkoj županiji - ministar Fuchs objavio da u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ide online
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako saznajemo iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, odluka o načinu nastave od ponedjeljka u Karlovačkoj županiji bit će poznata sutra

Ministar znanosti i obrazovanja uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka. Radi se naime o gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Kako saznajemo iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, odluka o načinu nastave od ponedjeljka u Karlovačkoj županiji bit će poznata sutra. Pitanje je je li odluka već donešena pa će sutra biti obznanjena, ili će se o načinu provođenja nastave tek sutra odlučivati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na velik broj zaraženih za pretpostaviti je da će se održavati po C-modelu, odnosno online, no ipak treba pričekati što će reći Stožer CZ. 

Ministar Fuchs je rekao kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko - moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Ipak, ministar se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar.

Izdvojeno


Reci što misliš!